Після приготування меренги, крему і глазурі залишається велика кількість яєчних жовтків, що ставить багатьох господинь у складне становище. Проте досвідчені кондитери знають, як використати ці жовтки – вони готують високий та пишний бісквіт для десертів.
.Це шикарна основа для домашніх та смачних тортів. Після залишиться лише зробити нашвидкуруч ніжний кремзмастити їм бісквіт, розрізаний на кілька коржів, і – дивовижний десерт готовий до подачі.
Як правильно спекти пишний бісквіт на яєчних жовтках
Готувати таку випічку найкраще у спеціальному кулінарному кільці (роз’ємному). Завдяки тому, що його бортики набагато вище ,ніж звичайної форми для випікання, бісквіт виглядатиме ідеально.
складові:
- Яєчний жовток 180 г
- Цукор 70 г
- Ванільний цукор 10 г
- Сіль 1 дрібка
- Пшеничне борошно 80 г
- Розпушувач 5 г
- Соняшникова олія 1 ст. л.
- Вода 2 ст. л.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 170 градусів. Встановлюємо режим верх-низ (без конвекції). Дно кільця роз’ємного для випікання діаметром 16 см застилаємо фольгою.
- У глибокій ємності з’єднуємо яєчні жовтки із сіллю, звичайним та ванільним цукром. Збиваємо все міксером до здобуття густої пишної маси.
- У яєчну суміш вливаємо олію і киплячу воду. Знову перемішуємо все міксером.
- З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем. Просіюємо їх у яєчну масу. Перемішуємо все до однорідності рухами знизу нагору, використовуючи силіконову лопатку.
- Виливаємо тісто в підготовлену форму для випікання. Рівняємо його. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Рекомендуємо приготувати бісквіт заздалегідь. Після того, як він повністю охолоне на решітці, оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин. Після бісквіт можна дістати і розрізати на коржі для найсмачнішого та найкрасивішого торта.