Бісквітний маковий торт з виноградом — це неймовірно смачний десерт, один із найсмачніших тортів із желейним прошарком. В основі даного тортика лежать пишні бісквітні коржі – шоколадний та маковий.
Дивно, як ці два види смаку ідеально поєднуються між собою. Родзинкою виробу є ніжний вершковий крем на основі вершкового лікеру та ванільного пудингу
Бісквітний маковий торт із виноградом
Якщо у вас не так багато вільного часу, цей тортик можна зробити без желе. Це буде швидше і не менш смачно. Форму беріть невелику, ідеально, якщо вона буде круглою (20 см) або прямокутною (35 см на 25 см). Вершковий лікер можна замінити будь-яким іншим або зовсім не використовувати. А ось крохмаль краще брати картопляний. Приємних приготувань!
складові:
- Пшеничне борошно 350 г
- Яйце 3 шт.
- Білок 6 шт.
- Цукор 300 г
- Соняшникова олія 3 ст. л.
- Оцет 1 ст. л.
- Розпушувач 0,5 ст. л.
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Крохмаль 1,5 ст. л.
- Мак 4 ст. л.
- Молоко 500 мл
- Ванільний пудинг 80 г
- Ванільний цукор 1 ст. л.
- Вершкове масло 250 г
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Лікер 100 мл
- Білий шоколад 50 г
- Виноград білий 500 г
- Желе зі смаком ківі 200 г
Приготування:
- Для темного бісквіту візьміть 3 яйця та відокремте білки від жовтків. Білки збийте разом із дрібкою солі до твердої піни. Поступово всипте 200 г цукру, додаючи жовтки, що залишилися.
- Влийте олію і 0,5 ст. л. оцту, просійте 175 г борошна, розпушувач та какао. Тісто вилийте в змащену олією форму і випікайте приблизно 25 хвилин при 170 градусах.
- Потім приступайте до макового бісквіту. Збийте білки до стійких піків, додайте цукор і 0,5 ст. л. оцту. Потім просійте 175 г пшеничного борошна та крохмаль. Наприкінці — всипте мак. Випікайте корж 25 хвилин при 170 градусах.
- Розпочинайте приготування крему. Із загальної маси відокремте 150 мл молока і розчиніть у ньому пудинг. Решту молока (350 мл) поставте на вогонь разом із ванільним цукром.
- Молоко з пудингом додайте в кипляче молоко і варіть, постійно помішуючи близько 2 хвилини. Охолодіть.
- Шоколад потріть на дрібній тертці, вершкове масло перетріть з пудрою. Змішайте шоколад, лікер, масло та молочну заготівлю з пудингом.
- Темний бісквіт покрийте половиною крему, зверху викладіть маковий бісквіт та крем. На верх розкладіть розрізані половинки винограду. Для краси можете додати горіхи, вишню, персики або чорницю. Надішліть виріб у холодильник мінімум на 2 години.
- Потім розчиніть желе в 500 мл окропу. Охолодіть його до легкого загустіння і викладіть на виноград. Залиште торт ще на 3 години у холодильнику. Наприкінці прикрасьте шоколадом.