Бісквітний маковий торт з виноградом — це неймовірно смачний десерт, один із найсмачніших тортів із желейним прошарком. В основі даного тортика лежать пишні бісквітні коржі – шоколадний та маковий.

Дивно, як ці два види смаку ідеально поєднуються між собою. Родзинкою виробу є ніжний вершковий крем на основі вершкового лікеру та ванільного пудингу

очищення винограду

Бісквітний маковий торт із виноградом

Якщо у вас не так багато вільного часу, цей тортик можна зробити без желе. Це буде швидше і не менш смачно. Форму беріть невелику, ідеально, якщо вона буде круглою (20 см) або прямокутною (35 см на 25 см). Вершковий лікер можна замінити будь-яким іншим або зовсім не використовувати. А ось крохмаль краще брати картопляний. Приємних приготувань!

складові:

  • Пшеничне борошно 350 г
  • Яйце 3 шт.
  • Білок 6 шт.
  • Цукор 300 г
  • Соняшникова олія 3 ст. л.
  • Оцет 1 ст. л.
  • Розпушувач 0,5 ст. л.
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Крохмаль 1,5 ст. л.
  • Мак 4 ст. л.
  • Молоко 500 мл
  • Ванільний пудинг 80 г
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Вершкове масло 250 г
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Лікер 100 мл
  • Білий шоколад 50 г
  • Виноград білий 500 г
  • Желе зі смаком ківі 200 г

Приготування:

  1. Для темного бісквіту візьміть 3 яйця та відокремте білки від жовтків. Білки збийте разом із дрібкою солі до твердої піни. Поступово всипте 200 г цукру, додаючи  жовтки, що залишилися.
  2. Влийте олію і 0,5 ст. л. оцту, просійте 175 г борошна, розпушувач та какао. Тісто вилийте в змащену олією  форму і випікайте приблизно 25 хвилин при 170 градусах.
  3. Потім приступайте до макового бісквіту. Збийте білки до стійких піків, додайте цукор і 0,5 ст. л. оцту. Потім просійте 175 г пшеничного борошна та крохмаль. Наприкінці — всипте мак. Випікайте корж 25 хвилин  при 170 градусах.
    коржі на шоколадно-маковий торт
  4. Розпочинайте приготування крему. Із загальної маси відокремте 150 мл молока і розчиніть у ньому пудинг. Решту молока (350 мл) поставте на вогонь разом із ванільним цукром.
  5.  Молоко з пудингом додайте  в кипляче молоко і варіть, постійно помішуючи близько 2 хвилини. Охолодіть.
  6. Шоколад потріть на дрібній тертці, вершкове масло перетріть з пудрою. Змішайте шоколад, лікер, масло та молочну заготівлю з пудингом.
    крем на шоколадно-маковий торт
  7. Темний бісквіт покрийте половиною крему, зверху викладіть маковий бісквіт та крем. На верх розкладіть розрізані половинки винограду. Для краси можете додати горіхи, вишню, персики або чорницю. Надішліть виріб у холодильник мінімум на 2 години.
  8. Потім розчиніть желе в 500 мл окропу. Охолодіть його до легкого загустіння і викладіть на виноград. Залиште  торт ще на 3 години у холодильнику. Наприкінці прикрасьте шоколадом.