Яблука з корицею ідеальна начинка для випікання. Вона робить солодку страву в рази ароматнішою та смачнішою. Така фруктова начинка стане вашим постійним лідером, після того як ви приготуєте домашнє печиво з яблуками.
Ця випічка виходить навіть у тих, хто не любить працювати із тістом. Адже на його замішування потрібно зовсім небагато часу. До того ж, спеціальний комбайн для тіста використовувати не потрібно. Тому що ви і за допомогою рук чудово впораєтеся з цим.
Як приготувати домашнє печиво з яблуками.
Щоб готове печиво-конвертики мали дуже апетитний зовнішній вигляд, радимо використовувати фігурний ніж (Для нарізки піци). Розрізавши ним тісто, ви отримаєте красиві та акуратні заготовки для десерту.
складові:
- Пшеничне борошно 330 г
- Молоко 50 мл
- Вершкове масло 110 г
- Сіль 1 дрібка
- Ванільний цукор 8 г
- Цукор 160 г
- Розпушувач 1,5 ч. л.
- Яблуко 2 шт.
- Кориця за смаком
- Яйце 1 шт.
Приготування:
- Готуємо яблучну начинку. Очищаємо великі фрукти від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на маленькі шматочки.
- У сковороді розтоплюємо 10 г вершкового масла. Всипаємо 60 г цукру. Потім додаємо яблука. Всипаємо мелену корицю і добре все перемішуємо. Тушимо яблука до м’якості, регулярно їх перемішуючи.
- Готуємо тісто. У велику ємність вбиваємо яйце. Додаємо сіль, ванільний цукор та 100 г звичайного цукру. Вливаємо молоко. Добре все збиваємо, використовуючи віночок. Вливаємо 100 г розтопленого вершкового масла. Перемішуємо усі інгредієнти.
- До яєчно-вершкової суміші поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Замішуємо м’яке та однорідне тісто, яке не липне до рук.
- Притрушуємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо на ній тісто в тонкий пласт. Розрізаємо його на квадратики однакового розміру.
- На половину кожної заготовки викладаємо яблучну начинку. Накриваємо її другою стороною тіста. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом.
- Відправляємо майбутнє печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!
Низ печива сильно підрум’яниться, при цьому верх залишиться світлим. Тому радимо посипати його цукровою пудрою, використовуючи дрібне ситечко.