Навіть наймолодші господарки Закарпаття у наш час знають, хто така Дарина Цвек. Хоча одна з її 9 книг (кожна з яких, між іншим, свого часу стала бестселером) мала б стояти у мами на полиці. До приходу ери Інтернету саме зі збірок рецептів Дарії Цвек жінки дізнавалися про ази випічки. Її  дріжджове тісто на пиріжки досі вважається еталонним.

Як приготувати дріжджове тісто на пиріжки за рецептом Дарії Цвек

рецепт дріжджового тіста

Рецепт дріжджового тіста від легенди української кулінарії не має нічого спільного із класичним. Він передбачає використання лише 4 основних інгредієнтів. Саме їхній симбіоз забезпечить легкість і піддатливість тіста, його зразково еластичну форму.

складові:

  • Пшеничне борошно 5 скл.
  • Маргарин 200 г
  • Дріжджі 100 г
  • Сметана 1 скл.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. За настановою легендарної кулінарки, борошно потрібно просіяти двічі: вперше — в миску, а вдруге — на робочу поверхню. Зробіть у гірці борошна заглиблення. Туди розкришіть  живі дріжджі, додайте трохи солі.дріжджове тісто на пиріжки
  2. Злегка підморожений маргарин натріть на тертці і пересипте до дріжджів в борошно. Розітріть все в крихту. Далі введіть у суміш рідку сметану або кефір. Добре вимісіть  тісто. Дайте йому постояти під рушником щонайменше 30 хвилин.
  3. Після закінчення часу розділіть тісто на однакові шматочки і розкотіть у пласти. Викладіть начинку та защипніть краї. Викладіть пиріжки на лист і змастіть їх жовтком. Готуйте у розігрітій духовці до 180 градусів  20 хвилин.ідеальне дріжджове тісто

Як солону начинку Дарія Цвек рекомендує використовувати тушковані гриби, сир, м’ясний або рибний фарш і навіть квашену капусту. А ось солодкі пиріжки найсмачніше виходять з сиром та родзинками. Як вам рецепт тіста? Чи приготували б за її рецептом пиріг на вихідних? Діліться враженням у коментарях!