Німецька кухня багатогранна та дуже ситна. Її страви відрізняються різноманітністю овочів, калорійністю та простотою подачі. А ще німці люблять картопляні салати. Вони беруть один рецепт за основу та доповнюють його улюбленими інгредієнтами. Тому класичний салат ви, напевно, не спробуєте в жодному закладі. Традиційну другу страву «Фальшивий заєць» місцеві господині також готують кожна по-своєму. Але вони відштовхуються від оригінального рецепту.

Як приготувати м’ясний рулет «Фальшивий заєць»

Для приготування цієї страви вам знадобиться два види м’яса: яловичина та курка. Жоден вухатий у процесі не постраждає! Також потрібно буде додати копчене сало.

м'ясний рулет фальшивий заєць

складові:

  • Копчена свиняча грудинка 50 г
  • Куряче філе 200 г
  • Фарш із яловичини 500 г
  • Яйце 7 шт.
  • Хліб 20 г
  • Крохмаль 1 ч. л.
  • Молоко 150 мл
  • Шпинат 200 г
  • Бекон 20 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Цибуля 250 г
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно 20 г
  • Яловичий бульйон 1 скл.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Лимонний сік 1 ч. л.
  • Сметана 2 ст. л.

Приготування:

  1.  3 скибочок хліба зріжте скоринки. М’якуш замочіть у молоці. Далі потрібно віджати і разом із фаршем пропустити хліб через м’ясорубку. Куряче філе та сало наріжте дрібними шматочками.
  2. Шпинат викладіть на сковороду із олією. Тушкуйте його до випаровування соку, а потім посоліть і поперчіть. У яловичий фарш додайте 3 сирі жовтки, сіль, перець і спеції за смаком.
  3. Далі додайте у фарш шматочки філе та сало. Добре перемішайте. 3 сирі білки збийте в густу піну. 2 ст. л. піни додайте до шпинатної маси і перемішайте. Решту вмішайте у фарш.фальшивий заєць
  4. Якщо маса буде надто густою, додайте пару ложок молока, в якому замочувався хліб. Фольгу перемажте жиром, розкладіть смужки бекону. Зверху  досить товстим шаром викладіть фарш, як на фото.
  5. На фарш викладіть шпинат, а на нього – у ряд варені яйця. Щільно загорніть рулет, надавши форму рулета. Готуйте “фальшивого зайця” у розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.
  6.  Хвилин через 20 після початку заікання  зменшіть температуру до 170 °С і продовжіть запікатися. Через 45 хвилин розгорніть фольгу та готуйте ще 30 хвилин до рум’яності.м'ясний рулет рецепт
  7. Поки готується “заєць”, зробіть соус. Цибулю подрібніть, пасеруйте у вершковому маслі. Додайте борошно і обсмажуйте 3 хвилини. Далі влийте гарячий бульйон та розмішайте. Додайте цукор, сіль, перець, лимонний сік та сметану. Прогрійте.

Подавайте”фальшивого зайця ” до столу, нарізавши його скибочками, з картопляним пюре, запеченими овочами та щедро полийте цибульним соусом. До речі, німецькі господині  одягають «зайця» у «сорочку» не лише з бекону, а й із савойської капусти чи посіченої зелені. Спробуйте, може, вам більше сподобається!