Німецька кухня багатогранна та дуже ситна. Її страви відрізняються різноманітністю овочів, калорійністю та простотою подачі. А ще німці люблять картопляні салати. Вони беруть один рецепт за основу та доповнюють його улюбленими інгредієнтами. Тому класичний салат ви, напевно, не спробуєте в жодному закладі. Традиційну другу страву «Фальшивий заєць» місцеві господині також готують кожна по-своєму. Але вони відштовхуються від оригінального рецепту.
Як приготувати м’ясний рулет «Фальшивий заєць»
Для приготування цієї страви вам знадобиться два види м’яса: яловичина та курка. Жоден вухатий у процесі не постраждає! Також потрібно буде додати копчене сало.
складові:
- Копчена свиняча грудинка 50 г
- Куряче філе 200 г
- Фарш із яловичини 500 г
- Яйце 7 шт.
- Хліб 20 г
- Крохмаль 1 ч. л.
- Молоко 150 мл
- Шпинат 200 г
- Бекон 20 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Цибуля 250 г
- Вершкове масло 1 ст. л.
- Пшеничне борошно 20 г
- Яловичий бульйон 1 скл.
- Цукор 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Сметана 2 ст. л.
Приготування:
- 3 скибочок хліба зріжте скоринки. М’якуш замочіть у молоці. Далі потрібно віджати і разом із фаршем пропустити хліб через м’ясорубку. Куряче філе та сало наріжте дрібними шматочками.
- Шпинат викладіть на сковороду із олією. Тушкуйте його до випаровування соку, а потім посоліть і поперчіть. У яловичий фарш додайте 3 сирі жовтки, сіль, перець і спеції за смаком.
- Далі додайте у фарш шматочки філе та сало. Добре перемішайте. 3 сирі білки збийте в густу піну. 2 ст. л. піни додайте до шпинатної маси і перемішайте. Решту вмішайте у фарш.
- Якщо маса буде надто густою, додайте пару ложок молока, в якому замочувався хліб. Фольгу перемажте жиром, розкладіть смужки бекону. Зверху досить товстим шаром викладіть фарш, як на фото.
- На фарш викладіть шпинат, а на нього – у ряд варені яйця. Щільно загорніть рулет, надавши форму рулета. Готуйте “фальшивого зайця” у розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.
- Хвилин через 20 після початку заікання зменшіть температуру до 170 °С і продовжіть запікатися. Через 45 хвилин розгорніть фольгу та готуйте ще 30 хвилин до рум’яності.
- Поки готується “заєць”, зробіть соус. Цибулю подрібніть, пасеруйте у вершковому маслі. Додайте борошно і обсмажуйте 3 хвилини. Далі влийте гарячий бульйон та розмішайте. Додайте цукор, сіль, перець, лимонний сік та сметану. Прогрійте.
Подавайте”фальшивого зайця ” до столу, нарізавши його скибочками, з картопляним пюре, запеченими овочами та щедро полийте цибульним соусом. До речі, німецькі господині одягають «зайця» у «сорочку» не лише з бекону, а й із савойської капусти чи посіченої зелені. Спробуйте, може, вам більше сподобається!