У закладах назва «Фрамбуазьє» зустрічається у вигляді тістечок, пирогів або пудингів. Зазвичай такі десерти супроводжуються збитими вершками чи виразним ягідним соусом. Але цього разу ми вирішили приготувати неперевершений французький малиновий торт «Фрамбуазьє» за оригінальним рецептом.

Цей розкішний десерт виходить дуже ніжним та ароматним, збалансованим за смаком та текстурою. Поки печеться соковитий бісквіт, ви можете приготувати сирний крем та ягідне конфі. Тому торт робиться ще й порівняно швидко. До речі, якщо у вас немає свіжої малини – не біда, підійде заморожена. Побачите, цей легкий та свіжий торт з’їдається миттєво.

приготування торта з малини

Французький малиновий торт “Фрамбуазьє”: нюанси приготування

Перед тим як поставити тісто майбутнього бісквіту в духовку, фахівці рекомендують трохи постукати формою по стільниці. Це робиться для того, щоб випустити бульбашки повітря та бісквіт вийшов ще більш повітряним.

складові:

  • Пшеничне борошно 130 г
  • Цукор 140 г
  • Розпушувач 10 г
  • Яйце 3 шт.
  • Молоко 60 мл
  • Соняшникова олія 60 мл
  • Ваніль 5 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Вершкове масло 300 г
  • Згущене молоко 100 мл
  • Сир 400 г
  • Малинове варення 50 г
  • Барвник за смаком
  • Малинове пюре 200 г
  • Крохмаль 30 г

Приготування

  1. Почніть із приготування бісквіту. Для початку у відповідну миску викладіть борошно, 100 г цукру дрібного помелу та розпушувач.
  2. Жовтки та білки розділіть та перемішайте в різних ємностях. До жовтків приєднайте молоко, влийте олію. Інтенсивно збийте рідку масу до однорідності, введіть в суху суміш. Перемішайте до повного з’єднання компонентів.
  3. Далі енергійно збийте ваніль з білками в сухому знежиреному посуді. Додайте масу до попередніх інгредієнтів. Все змішайте та перекладіть у стандартну роз’ємну форму.
  4. Поставте форму з тістом в духовку. Готуйте бісквіт за 175 градусів протягом 40–50 хвилин до пружності. Охолодіть корж у перевернутому вигляді.
    готовий бісквіт
  5. Далі перекладіть основу на тарілку  і акуратно розріжте на 3 коржі за допомогою довгого тонкого ножа.
  6. Паралельно починайте готувати сирний крем. Поєднайте цукрову пудру з порубаним вершковим маслом. Потім протягом 10 хвилин збийте міксером згущене молоко, домашній сир і малинове варення. Потім додайте рожевий харчовий барвник (у розумних межах).
  7. Після цього обережними рухами зберіть усі складові докупи. На виході вийде велика кількість незвичайно апетитної сирної маси.
    сирний крем із малиною
  8. Залишилося приготувати малинове конфі. Для цього додайте в малинове пюре 40 г цукру, нагрійте до перших ознак кипіння, введіть крохмаль розведений і, безперервно помішуючи, остудіть.
  9. На заключному етапі за допомогою кондитерського мішка зробіть обідки з крему по краю заготовок, а в центр викладіть конфі. Розподіліть його кондитерською лопаткою, а поверх додайте крем, що залишився.
  10. У фіналі можна покрити торт кремовими квітками. Готовий десерт поставте у прохолодне місце (для стабілізації).
    подача готового торта

Торт «Фрамбуазьє» з малиною просто тане в роті ,тому одного шматочка вам буде замало. І виглядає він дуже яскраво та апетитно, підійде до будь-якого свята.