Шоколадні, ванільні, з додаванням ягід та родзинок – такі мафіни вразити вже не можуть. Але ось ароматні кекси з курячого філе (з мінімальною кількістю пшеничного борошна) здатні вразити навіть найсерйозніших кулінарних критиків. Гарантуємо, така апетитна закуска стане улюбленою у вашому будинку після першої ж дегустації.
Для приготування цієї страви потрібно використовувати два види курки: відварене філе та копчену грудку. Перший пункт із цього переліку виступає як основа, другий — надає закусці пікантності та ідеально вписується у загальну картину.
Як правильно приготувати кекси з курячого філе в духовці
Під час приготування основи для цих закусочних маффінів слідкуйте за рівнем солі самостійно. Адже куплена копчена грудка може бути і так досить солоною. Тому є ймовірність, що додавання додаткових спецій потреба не виникне.
складові:
- Куряче філе 1 шт.
- Копчена куряча грудка 30 г
- Твердий сир 150 г
- Молоко 3 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Пшеничне борошно 2 ст. л.
- Петрушка 0,25 пуч.
- Зелена цибуля 0,25 пуч.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
- Яйце 2 шт.
Приготування:
- Відваріть сире куряче філе в підсоленій воді до готовності. Залиште його охолоджуватися в бульйоні (для соковитості). Охолоджене м’ясо наріжте на невеликі шматочки.
- Промийте петрушку та зелену цибулю. Обсушть зелень. Подрібніть зелень за допомогою гострого ножа. Дрібно наріжте копчене куряче філе. Натріть на дрібній тертці твердий сир.
- У глибоку ємність помістіть нарізане м’ясо. Всипте петрушку, зелену цибулю та твердий сир. Додайте сметану, яйця та пшеничне борошно. Влийте молоко. Посоліть і поперчіть.
- Ретельно перемішайте усі інгредієнти до однорідної маси. Наповніть нею форми для випікання, змащені олією.
- Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готово!
Якщо ви хочете запекти курячі кекси з апетитною сирною шапочкою, витягніть їх із духовки за 5 хвилин до кінця приготування. Посипте верхівки твердим натертим сиром і відправте знову запікатися. Тоді кекси з курки стануть ще апетитнішими.