це печиво не встигне охолонути, як стане вашим улюбленим. Бюджетно та смачно, красиво та ароматно – неповний перелік того, що можна сказати про кокосове печиво а-ля «Баунті». І якщо вам не вистачає часу і, що важливо, настрою на складні або багатокомпонентні солодощі, цей рецепт стане для вас ідеальним кулінарним рішенням та знахідкою для теплих сімейних посиденьок.

Це  домашня випічка до чаю або кави, яку можна приготувати за півгодини з того, що завжди є під рукою.  З магазинними смаколиками його навіть безглуздо порівнювати. Дуже вдалий рецепт для будь-якої господині, навіть початківця.

печиво з кокосовою стружкою

Кокосове печиво а-ля “Баунті”: моменти приготування

Якщо у вас є можливість та натхнення, можете урізноманітнити кокосове печиво начинкою з горіхів, маку або родзинок. Також можна додавати  різні цукати з попередньо розпареними сухофруктами. Якщо хочете трохи заощадити, рекомендуємо брати масло  невеликої жирності. На кінцевий смак така хитрість не вплине. Замість цукру можете запросто додати мед чи стевію. Приємних приготувань!

складові

  • Пшеничне борошно 200 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 1 друбка
  • Молоко 100 мл
  • Кокосова стружка 100 г
  • Чорний шоколад 90 г

Приготування

  1. У глибокій мисці з’єднайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру. Перемішайте віночком до однорідності. Додайте кокосову стружку та молоко. Просійте борошно з розпушувачем.
  2. Замішайте еластичне тісто, щоб не липло до рук. Викладіть його на робочу поверхню. Для зручності розділіть заготівлю на три рівні частини.
    формування кокосового печива
  3. Кожну порцію тіста розкотіть у ковбаску завтовшки 2 см. Посипте її цукром і наріжте на рівні шматочки (близько 3 см). Викладіть печиво, що вийшло, у форму з пергаментом.
  4. Випікайте його у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин до легкого рум’янцю. Тим часом шоколад розтопіть на водяній бані зручним для вас способом.
    випічка кокосового печива
  5. Охолоджене кокосове печиво занурте половинкою в шоколад, а в кінці посипте кокосовою стружкою. Готово!

Таке печиво не тільки дуже смачне, а й довго не черствіє. Для цього покладіть його в герметичний контейнер або просто одноразовий пакетик. Далі просто зберігайте випічку за кімнатної температури.