Чергова пачка листкового тіста має бути в кожній морозильній камері. З її допомогою можна за кілька хвилин приготувати найрізноманітніші закуски. Жодних проблем! Сьогодні ми розкажемо , як швидко та смачно запекти крабові палички у листковому тісті. Більш простого рецепту просто не існує.
Щоб до процесу приготування цієї чудової страви можна було приступати відразу, за 2 години до початку дістаньте листкове тісто та крабові палички з морозилки. Після цього можете переходити до основних процесів.
Крабові палички у листковому тісті: тонкощі приготування
Коли ви формуватимете закуску, не забувайте про один нюанс. При кожному звороті смужки тіста навколо крабової палички її край повинен прикривати попередній. Перевіряйте свою заготівлю на відсутність зазорів. Їх не повинно бути між смужками тіста.
складові
- Листкове бездрожжеве тісто 200 г
- Крабові палички 8 шт.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Сіль 1 дрібка.
- Пшеничне борошно 2-3 тріски.
- Кунжут за смаком
Приготування
- Посипаємо робочу поверхню пшеничним борошном. Викладаємо на неї листкове тісто. Розкочуємо його в пласт завтовшки не більше 3 мм.
- Нарізаємо листкове тісто на смужки (їх має бути трохи більше, ніж самих крабових паличок). Ці заготовки можуть знадобитися, щоб загорнути всю начинку.
- Звільняємо крабові палички від плівок. Беремо одну штучку. Закріплюємо з лівого боку палички смужку тіста. Щільно обгортаємо начинку, рухаючись спіраллю. Защипуємо краї.
- Деко для випікання застилаємо пергаментом. Викладаємо на нього заготовки із листкового тіста, зберігаючи відстань між ними.
- Вбиваємо у невелику ємність яєчний жовток. Всипаємо сіль. Збиваємо все виделкою. Змащуємо отриманою сумішшю заготовки з крабовими паличками.
- Посипаємо гору майбутніх трубочок чорним кунжутом. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
До речі, якщо під час роботи з тістом воно трохи підсохло, рекомендуємо змастити його дуже малою кількістю чистої води. Використовуйте для цього кулінарний пензлик. Після проведення такої простої процедури смужки листкового тіста почнуть краще прилипати одна до одно .