Мені  подобається готувати  сардельки в клярі на паличці. Як добре, що вони готуються 5 хвилин!

Насправді ця страва — це спрощений варіант корн-догу, легендарного американського перекусу. Але у нас  цей фастфуд готують за прикладом класичної перепічки… тільки для лінивих! Запасіться улюбленими сардельками, адже однієї порції не вистачить для затишного сімейного вечора біля телевізора.

сардельки на паличці

Як приготувати сардельки у клярі на паличці

Для приготування київського корн-догу вам знадобиться упаковка сарделок або коротких сосисок. Втім, їх можна буде розрізати навпіл. Також потрібно буде приготувати густий кляр. Він чимось відрізняється від класичного тому ознайомтеся зі списком інгредієнтів!

складові:

  • Сарделька 6 шт.
  • Пшеничне борошно 140 г
  • Майонез 3 ст. л.
  • Молоко 50 мл
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія 0,5 л
  • Яйце 2 шт.

Приготування:

  1. Насамперед підготуйте сардельки. Якщо вони не дуже великі, просто очистіть їх від шкірки. А великі сардельки наріжте брусками. До речі, замість сардельок можете взяти й сосиски. Проткніть кожну по дерев’яній шпажці.перепічка
  2. Тепер займіться замішуванням кляру. У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, цукор, молоко кімнатної температури та майонез. Ретельно збийте інгредієнти та додайте до них борошно. Перемішайте до однорідності.
  3. Занурте кожну сардельку в кляр і обсмажте у  великій кількості олії до рум’яної скоринки. Ще гарячими подавайте сардельки до столу разом із кетчупом.сардельки в клярі на паличці

Так, ця страва дуже нагадує корн-доги. Тільки ось під час приготування кляру ми використовуємо наше пшеничне борошно, а не кукурудзяне. Та й без кукурудзяного крохмалю цілком добре обходимося. Втім, раджу випробувати і американський рецепт, щоб самостійно вибрати найкращий!