Домашні тістечка можуть бути нескладними у приготуванні, не обов’язково  випікання бісквіту, декілька видів крему та глазурі. Є прості рецепти таких смаколиків, наприклад, лимонні тістечка з пісочною основою, які допоможуть вам переконатися в цьому.

Для такого яскравого десерту вам знадобиться цитрусовий сік. Він повинен бути свіжий. В цьому випадку смак крему буде більш насиченим. Щоб отримати 80 г соку, візьміть 2 лимони середнього розміру. Їх буде цілком достатньо.

тістечка

Як приготувати лимонні тістечка з пісочною основою

Для випікання цих смаколиків використовуйте квадратну форму розміром 20 на 20 см. Попереджаємо, що час приготування пісочного коржа може відрізнятись від зазначеного в рецепті. Адже швидкість його випікання залежить від потужності духовки. Орієнтуйтеся на вигляд пісочної основи. Коли її краї підрум’яняться, можете витягти форму з духовки.

складові:

  • Пшеничне борошно 160 г
  • Вершкове масло 110 г
  • Яйце 2 шт.
  • Цукрова пудра 30 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Лимонний сік 80 г
  • Лимонна цедра 10 г
  • Цукор 180 г

Приготування:

  1. У глибокій ємності з’єднуємо 130 г пшеничного борошна із цукровою пудрою. Додаємо сіль та вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення однорідної крихти.
  2. Застиляємо квадратну форму для випікання пергаментом. Викладаємо на дно пісочну крихту рівним шаром, злегка утрамбовуючи її. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
    тістечка
  3. Робимо цитрусову начинку. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона. З’єднуємо її із цукром. Всипаємо 30 г пшеничного борошна. Перемішуємо все.
  4. До сухих інгредієнтів додаємо великі яйця. Збиваємо все до однорідності. Вливаємо сік лимонний. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  5. Виливаємо лимонну суміш на злегка охолоджений  корж. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку ще на 20 хвилин. Готово!
    тістечка

Остудіть десерт на решітці за кімнатної температури, а потім поставте  його у холодильник на 60 хвилин для стабілізації крему Потім вже можете розрізати  на порційні шматочки, не забуваючи промивати ножа під проточною водою. Інакше квадратики не вийдуть акуратними. Потім присипте тістечка цукровою пудрою. До речі, зберігати такі цитрусовісмаколики  можна до трьох днів. Для цього помістіть тістечка   в герметичний контейнер і відправте в холодильник.