Цей розкішний пиріг з вершково-лимонною начинкою закохує з першого шматочка! Нічого складного в рецепті немає, а виходить така смакота, що не відірватися. Лимонний бісквіт із кремом — це, мабуть, найніжніший і найповітряніший торт, який мені доводилося куштувати.

Цей торт чимось схожий на класичний сметанник, але легка нотка лимона додає йому особливого шарму. Щоразу коли я готую цей нехитрий десерт, близькі кажуть, що це справді ресторанна страва. А я й не сперечаюся, адже такої  смакоти справді ще пошукати треба.

готовий бісквіт

Лимонний бісквіт із кремом: нюанси приготування

Торт регулюйте під свій смак, я люблю помірно солодкі десерти, тому попередньо пробую як тісто, так і сам крем. Сметану краще брати жирну, домашню – вона блискавично збивається у густий крем. У магазинну сметану краще додати загущувач. При натиранні шкірки лимона намагайтеся не зачепити білу частину шкірки, інакше цедра гірчить.

складові:

  • Сметана 800 г
  • Яйце 6 шт.
  • Лимон 4 шт.
  • Лимонна цедра за смаком
  • Цукор 400 г
  • Ванільний цукор 20 г

Приготування:

  1. Всі лимони добре промийте, натріть цедру на дрібній тертці. Потім розділіть фрукти на часточки. Відокремте м’якоть від плівок, видаліть кісточки і відправте в чашу блендера.
  2. Змішайте лимони із цукром (8 ст. ложок). Перебийте все блендером протягом кількох хвилин. Сироп для бісквіту готовий.
  3. Білки відокремте від жовтків. Додайте в білки щіпку солі та збийте їх до густої стійкої піни. Потім ретельно збийте жовтки.
  4. Відправте в білки 3 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру (щіпку ванілі). Збийте їх блендером до стійких піків.
  5. Також перебийте жовтки із 3 ст. л. цукру та змішайте з парою ложок збитих білків. Акуратно перемішайте масу силіконовою лопаткою.
  6. Потім просійте до неї 6 ст. л. борошна і перемішайте лопаткою знизу вгору. Всю цю масу відправте в білки і перемішайте до однорідності. Додайте 1 ч. л. цедри.
  7. Дно форми застеліть пергаментом, відправте туди тісто і розрівняйте, зробивши в центрі невелике заглиблення. Випікайте бісквіт у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
    тісто для пирога
  8. Готовий бісквіт переверніть на решітку  і дайте йому охолонути. Потім розріжте його на 3 рівні частини. Усі коржі потрібно щедро просочити раніше приготованим лимонним сиропом.
  9. До сметани додайте 150-200 г цукру і збивайте близько 2 хвилин на середній швидкості. Намагайтеся це робити так, щоб цукор максимально розчинився. Потім всипте загущувач  і цедру лимона (1 ч. л.). Збивайте масу ще близько хвилини.
  10. Зберіть торт: змастіть кожен корж великою кількістю крему. Боки та верх десерту покрийте кремом повністю. Зверху посипте торт лимонною цедрою та кокосовою стружкою. В кінці прикрасьте все часточками лимона.
    формування торта

Щоб урізноманітнити начинку для цього лимонного бісквіту, рекомендую додати в крем дрібно нарізаний ананас, персик або вишню без кісточок. Смачного!