Додати в начинку для пирога свіжий гарбуз, окрім класичного поєднання курки та картоплі, було правильним рішенням. Страва вийшла настільки смачною та ароматною, що неможливо передати словами! Спробуйте  спекти ситний м’ясний пиріг з гарбузом. Ви не пошкодуєте!

Як основу слід замісити просте тісто на кефірі. Використовувати дріжджі під час приготування  не потрібно. Однієї чайної ложки розпушувача та неповної ложки соди буде достатньо, щоб тісто вийшло пишним та ніжним.

Як спекти смачний  м’ясний пиріг з гарбузом.

Зробіть страву ще апетитнішою . Для цього перед відправкою пирога у духовку присипте зверху кунжутним або лляним насінням. Тоді він матиме дивовижний зовнішній вигляд. Гарантовано!

складові:

  • Пшеничне борошно 450 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сода 0,75 ч. л.
  • Сіль 2 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Гарбуз 150 г
  • Куряче філе 200 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Кефір 100 г
  • Яйце 2 шт.

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У глибоку ємність просіюємо 400 г пшеничного борошна. Всипаємо розпушувач, 1 ч. л. солі, соду та цукор. Перемішуємо все.
  2. До сухих інгредієнтів додаємо м”яке вершкове масло. Акуратно все перемішуємо до утворення крихти.
    пиріг
  3. Беремо яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Додаємо до пшеничної крихти 1 ціле яйце і 1 білок. Вливаємо кефір жирністю 2,5%. Добре все перемішуємо.
  4. Потім замішуємо на робочій поверхні м’яке та еластичне тісто, підсипаючи при потребі борошно пшеничне. Накриваємо його та залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  5. Готуємо начинку. Промиваємо куряче філе. Обсушуємо його. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Очищаємо гарбуз. Нарізаємо його  на маленькі шматочки.
    пиріг
  6. Очищаємо картоплю та цибулю. Нарізаємо їх дуже маленькими шматочками. З’єднуємо овочі з куркою у глибокій мисці. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо.
  7. Розділяємо тісто на більший та менший шматок. Розгортаємо його більшу частину на столі, присипаному борошном, в круглий пласт не товще  ніж 1 см. Викладаємо його на дно форми для випікання.
  8. Зверху на тісто поміщаємо начинку, не доходячи до країв. Розкочуємо меншу частину тіста в круглий пласт. Викладаємо його на начинку. Щільно защипуємо краї.
    пиріг
  9. Злегка збиваємо яєчний жовток. Змащуємо ним пиріг.
  10. Робимо у тісті проколи, використовуючи зубочистку. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готово!

Після того як пиріг 20 хвилин пробуде в духовці, ви можете дістати його і накрити фольгою, так як він дуже швидко підрум’яниться. Потім можете відправити пиріг з гарбузом та куркою назад у духовку ще на 20–25 хвилин. Далі перевірте його готовність за допомогою зубочистки та приступайте до дегустації.