Приготуйте розкішний маковий торт з гранатовою начинкою. Він обов’язково вразить гостей будь-якого солодкого столу.

Цей десерт складається з пишного бісквіту з маком, двох видів крему (чиза та заварного), а також з яскравої ягідної начинки. Всі ці шари доповнюють один одного, завдяки чому ласощі виходять райськими на смак.

Як приготувати маковий торт з гранатовою начинкою та кремом.

Щоб зробити заварний крем для такого десерту, слід взяти сметану високої жирності (Від 20%). Завдяки сметані консистенція буде стабільною. До того ж сметана зможе врівноважити насолоду заварного крему і надати ніжності його текстурі.

складові:

  • Яйце 7 шт.
  • Вершкове масло 350 г
  • Сіль 2 дрібки.
  • Ванілін за смаком
  • Пшеничне борошно 120 г
  • Мак 130 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 270 г
  • Соняшникова олія 50 мл
  • Молоко 550 мл
  • Вершковий сир 320 г
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г
  • Сметана 180 г
  • Гранатовий сік 350 мл
  • Пектин 6 г
  • Білий шоколад 150 г

Приготування:

  1. Приготуйте маковий бісквіт. Візьміть 5 яєць. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою  солі та ванілін до піни. Поступово всипте 120 г цукру. Збийте все до стійких  піків.
  2. Акуратно введіть у білкову масу яєчні жовтки. Ретельно все збийте до однорідної консистенції.
  3. З’єднайте пшеничне борошно з розпушувачем та маком. Поступово додайте  сухі інгредієнти до яєчної суміші. Перемішайте все віночком до однорідності.
  4. Влийте в отриману масу олію. Знову перемішайте. Викладіть тісто в роз’ємну круглу форму для випікання діаметром 18 см. Розрівняйте його кулінарною лопаткою.
  5. Надішліть форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 35–40 хвилин. Потім дістаньте готовий бісквіт. Дайте йому охолонути за кімнатної температури. Через півгодини дістаньте основу форми.
    маковий торт
  6. Зріжте шапочку макового бісквіту. Обережно розріжте його на 4 частини, товщина яких повинна бути однаковою (приблизно 1,5 см).
  7. Приготуйте заварний крем. У сотейник з товстим дном вбийте 2 яйця. Додайте 100 г цукру, ванілін та 1 тріски. солі. Ретельно перемішайте віночком. Всипте кукурудзяний крохмаль. Влийте 400 мл молока. Добре перемішайте.
  8. Надішліть сотейник на вогонь. Варіть крем на помірному вогні до загусання, постійно помішуючи. Перекладіть крем у миску. Накрийте його харчовою плівкою в контакт, дайте охолонути.
  9. В окремій ємності збийте 200 г розм’якшеного вершкового масла. Поступово додайте його до заварної основи. Збийте все до однорідності. До отриманої маси додайтесметану високої жирності. Знову збийте.
    маковий торт
  10. Зробіть ягідну начинку. Влийте в сотейник гранатовий сік, що не містить цукру. Доведіть до кипіння. З’єднайте 50 г цукру з пектином. Додайте їх до гранатового соку, активно все перемішуючи.
  11. Доведіть вміст сотейника до кипіння. Проваріть протягом 2 хвилин. Перелийте гранатову суміш у миску. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути за кімнатної температури.
    маковий торт
  12. Зберіть торт. На тарілку  помістіть  роз’ємне кільце, стінки якого застелені плівкою. Покладіть перший корж. Просочіть його молоком. Зверху викладіть заварний крем. За допомогою кондитерського мішка сформуйте з нього бортики, всередину яких помістіть гранатову начинку (рівним шаром).
  13. Зверху викладіть тонкий шар крему. Помістіть на нього другий маковий корж. Просочіть його молоком. Потім знову викладіть заварний крем та гранатову начинку за схемою. Чергуйте таким чином шари. Накрийте торт харчовою плівкою. Відправте  його на 8 годин у холодильник.
    маковий торт
  14. Приготуйте крем чиз. Помістіть в глибоку ємність вершкове масло кімнатної температури, що залишилося. Додайте до нього розтоплений шоколад. Збийте їх до однорідної консистенції.
  15. Додайте до отриманої маси вершковий сир. Добре все збийте до однорідності. Покрийте верх і боки торта готовим крем-чизом.

Для декору торта з ягідною начинкою можна використовувати червоний харчовий барвник. Розведіть його у горілці. Перелийте отриману суміш у ємність із пульверизатором. Зробити червоні бризки на білий крем чизи. Також прикрасьте торт за допомогою зерен гранату та гілочок розмарину. Тоді ефектний вигляд гарантований!