Якщо ви не знаєте, який смачний пиріг приготувати до чаю, можете скористатися рецептом простого пирога “Скляночка”. Ця назва свідчить про те, що не потрібно вимірювати інгредієнти на вагах – достатньо лише склянки. Готуємо швидкий і дуже смачний манник з повидлом без використання кухонних ваг!

Для цього розкішного пирога можна використовувати будь-який джем, але краще вибрати ягідний або фруктовий з кислинкою. Наприклад, сливове повидло ідеально підійде для цієї страви.

Як приготувати манник з повидлом?

Для точного вимірювання сипких та рідких інгредієнтів, які потрібні для приготування тіста, рекомендується використовувати склянку об’ємом 250 мл. Використовуючи цей метод, ви уникнете помилок під час готування домашнього манника.

складові:

  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • Манка 1 скл.
  • Кефір 1 скл.
  • Соняшникова олія 0,5 скл.
  • Цукор 0,5 скл.
  • Сіль 0,3 ч. л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Яйце 2 шт.
  • Сливовий джем 250 г

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо кефір кімнатної температури. Вбиваємо яйця. Всипаємо цукор. Збиваємо все віночком до однорідності.
    манник
  2. У суміш кефіру всипаємо ванільний цукор і манну крупу. Ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  3. Всипаємо просіяне пшеничне борошно, сіль і розпушувач для тіста. Перемішуємо все. Вливаємо олію. Перемішуємо віночком до однорідності.
    манник
  4. Змащуємо форму діаметром 19 см олією. Вливаємо до неї половину від загальної кількості тіста. Рівняємо його. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
  5. Дістаємо форму. Змащуємо тісто густим повидлом. Акуратно рівняємо його. Зверху виливаємо другу частину тіста. Відправляємо форму до духовки ще на 40 хвилин при 180 градусах.
    манник

Не забудьте спекти першу половину основи манника перед тим, як намазувати повидло. Якщо пропустити цей крок, то результат може бути невдалим.