Справжня неаполітанська піца, зроблена своїми руками, перетвориться з бажання на реальність із сьогоднішнім рецептом. Не треба боятися її приготування. Правильні пропорції борошна, води та дріжджів дозволять вам ласувати такою смакотою, коли тільки забажаєте.

Трохи історії. Ця піца отримала свою назву від назви італійського міста, в якому і була вигадана. Майже відразу після того, як до Неаполя завезли помідори, тамтешні кухарі приступили до приготування цієї чудової страви з томатним соусом.

Як готується справжня неаполітанська піца

Робота із тістом. Для приготування піци у найкращих італійських традиціях слід правильно зробити основу. Формуйте корж руками. Не розкачуйте тісто за допомогою качалки, інакше бажаного результату вам не вдасться досягти.

складові:

  • Пшеничне борошно 400 г
  • Вода 250 мл
  • Сухі дріжджі 3 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія 1 ст. л.
  • Томатний соус 4 ст. л.
  • Моцарелла 200 г
  • Базилік за смаком
  • Пармезан за смаком

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Всипаємо сухі дріжджі та цукор. Вливаємо олію. Перемішуємо усі інгредієнти. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Всипаємо до дріжджів половину від загальної кількості просіяного пшеничного борошна. Додаємо сіль. Перемішуємо все. Вводимо пшеничне борошно, що залишилося. Замішуємо однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
  3. Формуємо із тіста  кулю. Змащуємо його верх і глибоку миску олією. Поміщаємо до неї кулю з тіста. Накриваємо  харчовою плівкою. Залишаємо на 1 годину за кімнатної температури.
    піца
  4. Розділяємо тісто на 2 рівні частини, кожну з яких скочуємо в кульки. Викладаємо їх у різні ємності, змащені олією. Накриваємо плівкою. Забираємо в холодильник на 8-10 годин.
  5. Дістаємо тісто. Даємо йому постояти при  кімнатній температури протягом 40 хвилин. На  робочій  поверхні акуратно розтягуємо тісто руками і робимо бортики.
  6. Сформовані основи для 2 піц змащуємо томатним соусом. Нарізаємо моцарелу платівками. Викладаємо її зверху на соус.
    піца
  7. Розігріваємо духовку  до 250 градусів (хоча б протягом 15 хвилин). Перекладаємо піцу на деко з  пергаментом .
  8. Відправляємо піцу до духовки на 7–8 хвилин. За 2 хвилини до кінця приготування посипаємо натертим на дрібній тертці пармезаном і викладаємо промите листя базиліка по центру.
    піца

За бажання ви можете приготувати некласичний варіант неаполітанської піци. Використовуйте як начинку не тільки сир, але ще помідори чері, розрізані навпіл, і скибочки в’яленого м’яса або салямі. Неймовірно смачний перекус забезпечений!