Моє дитинство припало на розвал Союзу. З усіх солодощів, які могли собі тоді дозволити батьки в магазині, моїм найулюбленішим було печиво «Топлене молоко».

Як приготувати вдома печиво «Топлене молоко»

печиво з дитинства

І тільки недавно, вже за нинішньої різноманітності продуктів в супермаркетах, я дізналася, що моє улюблене печиво з дитинства можна  легко приготувати самому. Зі зазначеної нижче кількості інгредієнтів у мене вийшло 14 пісочних квадратиків. Це 340 г найніжнішої розсипчастої випічки до чаю.

складові:

  • Цукрова пудра 80 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Пряжене молоко 60 мл
  • Жовтки 1 шт.
  • Пшеничне борошно 210 г
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Розпушувач 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. У чашу міксера помістіть розм’якшене вершкове масло| з цукровою пудрою і жовтком. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідності. Не припиняючи перемішувати, введіть у суміш топлене молоко та крохмаль.
  2. Замісіть тісто, поступово вмішуючи  в суміш борошно, просіяне з розпушувачем. Довго вимішувати не потрібно! М’яке піддатливе тісто помістіть у пакет і відправте в холодильник на 15 хвилин.печиво топлене молоко
  3. Далі охолоджене тісто розкотіть у пласт завтовшки приблизно 5 мм. Виріжте печиво за допомогою наявних форм. Перекладіть заготовки на лист, вистелений пергаментом.
  4. Готуйте печиво «Топлене молоко» в добре розігрітій до 180 ° С духовці близько 15 хвилин. Зрозуміло, час випічки залежить від потужності вашого приладу. Тому перевірити печиво на готовність не завадить.пряжене молоко

Готовій  випічці дайте охолонути на деко. Потім пересипте печиво цукровою пудрою та подавайте до чаю. Гарантую, таке «Топлене молоко» навіть краще за магазинне: ніжніший смак, тендітна текстура і чарівний аромат. Дозвольте собі таку розкіш!