Як це зручно, коли згорнула все у рулет, відправила  в духовку, а потім нарізала порційними шматочками. Ось так просто і швидко готується розсипчасте печиво з курагою та родзинками.

Чудова основа цієї випічки, що тане в роті, і  має дивовижно ніжну начинку – один з найкращих тандемів. Більш вдале  та смачне  поєднання  не варто й шукати.

Як приготувати печиво з курагою та родзинками?

Щоб начинка була і гарною, і ароматною, додайте до збитих білків сухофрукти. Курага, сушена журавлина та родзинки – відмінний вибір. Також за бажання можете використовувати в’ялену вишню та подрібнені волоські горіхи.

складові:

  • Яйце 2 шт.
  • Пшеничне борошно 320 г
  • Розпушувач 10 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Цукор 90 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Сіль 2 дрібки .
  • Курага 170 г
  • Родзинки 50 г
  • Журавлина 50 г
  • Цукрова пудра 1 ст. л.

Приготування:

  1. Просіємо в глибоку ємність пшеничне борошно. Додамо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку. солі. Добре все перемішаємо.
  2. В отриману суміш всипаємо розпушувач та ванільний цукор. Перетираємо все руками до дрібної крихти. Робимо у ній невелике заглиблення посередині.
    печиво
  3. Беремо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Вбиваємо жовтки в заглиблення у пісочній крихті. Додаємо туди ж сметану жирністю 20%. Добре перемішуємо все до однорідності.
  4. Накриваємо тісто харчовою плівкою. Відправляємо його на 1:00 в холодильник.
  5. Промиваємо родзинки. Просушуємо їх. Нарізаємо курагу невеликими шматочками.
  6. В окремій ємності збиваємо охолоджені яєчні білки з 1 дрібкою . солі до густої піни. Поступово вводимо цукор. Продовжуємо все збивати до однорідної м’якої маси, яка добре тримає форму.
    печиво
  7. До білків додаємо курагу, родзинки та сушену журавлину. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
  8. Присипаємо  робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 4 однакові частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий прямокутний пласт.
  9. Відступаємо трохи від краю. Викладаємо на один бік заготовки четверту частину від загальної кількості білкової начинки. Повертаємо все в щільний рулет. Защипуємо краї.
  10. Викладаємо заготовку швом вниз на лист, застелений пергаментом. Робимо те саме з рештою інгредієнтів. Робимо на рулетах поздовжні надрізи (не остаточно).
    печиво
  11. Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Розрізаємо рулет на порційні шматочки. Посипаємо їх цукровою пудрою.

Таке печиво з курагою, родзинками та журавлиною випічка № 1 для зустрічі подруг і для посиденьок у теплому сімейному колі за філіжанкою гарячого чаю. Обов’язково збережіть рецепт цього домашнього десерту.