Як це зручно, коли згорнула все у рулет, відправила в духовку, а потім нарізала порційними шматочками. Ось так просто і швидко готується розсипчасте печиво з курагою та родзинками.
Чудова основа цієї випічки, що тане в роті, і має дивовижно ніжну начинку – один з найкращих тандемів. Більш вдале та смачне поєднання не варто й шукати.
Як приготувати печиво з курагою та родзинками?
Щоб начинка була і гарною, і ароматною, додайте до збитих білків сухофрукти. Курага, сушена журавлина та родзинки – відмінний вибір. Також за бажання можете використовувати в’ялену вишню та подрібнені волоські горіхи.
складові:
- Яйце 2 шт.
- Пшеничне борошно 320 г
- Розпушувач 10 г
- Ванільний цукор 5 г
- Цукор 90 г
- Вершкове масло 150 г
- Сіль 2 дрібки .
- Курага 170 г
- Родзинки 50 г
- Журавлина 50 г
- Цукрова пудра 1 ст. л.
Приготування:
- Просіємо в глибоку ємність пшеничне борошно. Додамо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку. солі. Добре все перемішаємо.
- В отриману суміш всипаємо розпушувач та ванільний цукор. Перетираємо все руками до дрібної крихти. Робимо у ній невелике заглиблення посередині.
- Беремо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Вбиваємо жовтки в заглиблення у пісочній крихті. Додаємо туди ж сметану жирністю 20%. Добре перемішуємо все до однорідності.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою. Відправляємо його на 1:00 в холодильник.
- Промиваємо родзинки. Просушуємо їх. Нарізаємо курагу невеликими шматочками.
- В окремій ємності збиваємо охолоджені яєчні білки з 1 дрібкою . солі до густої піни. Поступово вводимо цукор. Продовжуємо все збивати до однорідної м’якої маси, яка добре тримає форму.
- До білків додаємо курагу, родзинки та сушену журавлину. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
- Присипаємо робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 4 однакові частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий прямокутний пласт.
- Відступаємо трохи від краю. Викладаємо на один бік заготовки четверту частину від загальної кількості білкової начинки. Повертаємо все в щільний рулет. Защипуємо краї.
- Викладаємо заготовку швом вниз на лист, застелений пергаментом. Робимо те саме з рештою інгредієнтів. Робимо на рулетах поздовжні надрізи (не остаточно).
- Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Розрізаємо рулет на порційні шматочки. Посипаємо їх цукровою пудрою.
Таке печиво з курагою, родзинками та журавлиною випічка № 1 для зустрічі подруг і для посиденьок у теплому сімейному колі за філіжанкою гарячого чаю. Обов’язково збережіть рецепт цього домашнього десерту.