Буває, що купуєш баночку консервованих фруктів по акції, а потім забуваєш про неї. Так вона лежить дуже і дуже довго, поки не приходить її зоряний час. Вважайте, що він настав. Адже сьогоднібудемо готувати фантастичний персиковий десерт в духовці.

Ці ласощі з пісочного тіста творять дива, тому що в ньому зібрані всі складові ідеальної солодкої страви: розсипчаста основа, невагомий крем та соковиті консервовані персики. Пальчики оближеш!

Як приготувати смачний персиковий десерт із кремом.

Ви можете надати цьому фруктовомусмаколику  будь-яку форму. Розкотіть пісочне тісто в тонкий пласт, виріжте з нього зірочки, серця і так далі. Використовуйте спеціальні формочки  для печива, які продаються практично у всіх відділах із кухонним начинням.

складові:

  • Молоко 300 мл
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно 300 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Сода 2 ч. л.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Яйце 2 шт.
  • Лимонна цедра 5 г
  • Консервовані персики 80 г

Приготування:

  1. Всипаємо в невелику ємність кукурудзяний крохмаль. Вливаємо 3 ст. л. молока. Ретельно все перемішуємо.
  2. Вливаємо молоко в сотейник з товстим дном. Додаємо яєчний жовток. Всипаємо звичайний та ванільний цукор. Відправляємо сотейник на вогонь.
  3. Доводимо його до кипіння, активно помішуючи. Вливаємо в сотейник молочну суміш із крохмалем. Варимо крем до загустіння, постійно помішуючи. Перекладаємо його в миску.
    десерт
  4. Накриваємо крем харчовою плівкою  в контакт. Залишаємо його до повного охолодження при кімнатній температурі. Нарізаємо персики на невеликі шматочки.
  5. Готуємо тісто. Просіюємо в глибоку ємність пшеничне борошно. Всипаємо харчову соду та цукрову пудру. Вливаємо олію і вбиваємо яйце.
  6. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона. Всипаємо її до з’єднаних інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук.
    десерт
  7. Розділяємо тісто на 2 частини однакового розміру. Загортаємо ці чатини  в окремі поліетиленові пакети. Відправляємо тісто у холодильник на 20 хвилин.
  8. Дістаємо одну половину. Розкочуємо її на поверхні, посипаною борошном, в пласт завтовшки приблизно 8 мм. За допомогою кулінарної форми або склянки вирізаємо основу десерту.
  9. Застилаємо лист пергаментом. Поміщаємо на нього заготовки із тіста. Зверху викладаємо крем, рівномірно розподіляючи його. Кладемо на крем нарізані персики.
  10. Дістаємо другу половину тіста. Натираємо його на тертці з великими отворами. Посипаємо стружкою із тіста наші  заготовки з кремом та фруктами, намагаючись рівномірно її розподілити.
    десерт
  11. Відправляємо деко з десертом у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Перед тим, як подавати випічку до столу, посипте її щедро цукровою пудрою. Заваріть міцну каву або ароматний чай з лимоном і насолоджуйтеся найніжнішим смаком персикового десерту.