Буває, що купуєш баночку консервованих фруктів по акції, а потім забуваєш про неї. Так вона лежить дуже і дуже довго, поки не приходить її зоряний час. Вважайте, що він настав. Адже сьогоднібудемо готувати фантастичний персиковий десерт в духовці.
Ці ласощі з пісочного тіста творять дива, тому що в ньому зібрані всі складові ідеальної солодкої страви: розсипчаста основа, невагомий крем та соковиті консервовані персики. Пальчики оближеш!
Як приготувати смачний персиковий десерт із кремом.
Ви можете надати цьому фруктовомусмаколику будь-яку форму. Розкотіть пісочне тісто в тонкий пласт, виріжте з нього зірочки, серця і так далі. Використовуйте спеціальні формочки для печива, які продаються практично у всіх відділах із кухонним начинням.
складові:
- Молоко 300 мл
- Яєчний жовток 1 шт.
- Цукор 3 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
- Пшеничне борошно 300 г
- Цукрова пудра 100 г
- Сода 2 ч. л.
- Соняшникова олія 100 мл
- Яйце 2 шт.
- Лимонна цедра 5 г
- Консервовані персики 80 г
Приготування:
- Всипаємо в невелику ємність кукурудзяний крохмаль. Вливаємо 3 ст. л. молока. Ретельно все перемішуємо.
- Вливаємо молоко в сотейник з товстим дном. Додаємо яєчний жовток. Всипаємо звичайний та ванільний цукор. Відправляємо сотейник на вогонь.
- Доводимо його до кипіння, активно помішуючи. Вливаємо в сотейник молочну суміш із крохмалем. Варимо крем до загустіння, постійно помішуючи. Перекладаємо його в миску.
- Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт. Залишаємо його до повного охолодження при кімнатній температурі. Нарізаємо персики на невеликі шматочки.
- Готуємо тісто. Просіюємо в глибоку ємність пшеничне борошно. Всипаємо харчову соду та цукрову пудру. Вливаємо олію і вбиваємо яйце.
- Натираємо на дрібній тертці цедру лимона. Всипаємо її до з’єднаних інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук.
- Розділяємо тісто на 2 частини однакового розміру. Загортаємо ці чатини в окремі поліетиленові пакети. Відправляємо тісто у холодильник на 20 хвилин.
- Дістаємо одну половину. Розкочуємо її на поверхні, посипаною борошном, в пласт завтовшки приблизно 8 мм. За допомогою кулінарної форми або склянки вирізаємо основу десерту.
- Застилаємо лист пергаментом. Поміщаємо на нього заготовки із тіста. Зверху викладаємо крем, рівномірно розподіляючи його. Кладемо на крем нарізані персики.
- Дістаємо другу половину тіста. Натираємо його на тертці з великими отворами. Посипаємо стружкою із тіста наші заготовки з кремом та фруктами, намагаючись рівномірно її розподілити.
- Відправляємо деко з десертом у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!
Перед тим, як подавати випічку до столу, посипте її щедро цукровою пудрою. Заваріть міцну каву або ароматний чай з лимоном і насолоджуйтеся найніжнішим смаком персикового десерту.