Після важкого робочого дня пісочні трубочки з горіхами і філіжанка гарячого напою – те, що лікар прописав. Таке чаювання дозволить зняти втому та підняти настрій. А чого ще можна бажати після напруженого дня?

З такого тіста можна готувати трубочки не лише з горіхами. Спробуйте начинити їх вишнею, поєднаною з цукровим піском, джемом чи яблуками з меленою корицею. З такими наповненнями випічка вийде неймовірно смачною.

Як спекти домашні пісочні трубочки з горіхами

Щоб начинка краще тримала форму і не розсипалася під час загортання заготовок з тіста, радимо додати до горіхів яєчний білок або трохи густого джему. Тоді наповнення трубочок буде менш сухим.

складові:

  • Пшеничне борошно 600 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Лимонний сік 1 ч. л.
  • Вершкове масло 250 г
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Вершки 250 мл
  • Волоські горіхи 250 г
  • Цукор 3 ст. л.

Приготування:

  1. Всипаємо в глибоку миску просіяне пшеничне борошно. Додаємо сіль та розпушувач для тіста. Перемішуємо все віночком.
  2. Охолоджене вершкове маслонарізаємо на шматочки. Додаємо його до сухих інгредієнтів. Перетираємо все руками до дрібної крихти.
  3. Вливаємо до отриманої суміші лимонний сік та холодні вершки. Додаємо яєчний жовток. Замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на 6 однакових частин.
    трубочки
  4. Скочуємо шматочки тіста в кульки. Викладаємо їх на тарілку або обробну дошку. Затягуємо тісто харчовою плівкою. Ставимо його на 2 години у холодильник.
  5. Подрібнюємо волоські горіхи в дрібну крихту за допомогою кухонного комбайна або гострого ножа. Додаємо до них цукор. Ретельно все перемішуємо.
    трубочки
  6. Обминаємо кульки з тіста. Розкочуємо їх у тонкі пласти на робочій поверхні, посипаній пшеничним борошном. Розрізаємо кожну  кульку на трикутники.
  7. Дещо відступаємо від краю, на широку частину заготовок викладаємо горіхову начинку. Збираємо боки і акуратно загортаємо все, формуючи трубочки.
    трубочки
  8. Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього заготовки з горіховою начинкою. Відправляємо у розігріту до 170 градусів на 30-35 хвилин.

Гарячі трубочки можете посипати  цукровою  пудрою з усіх боків, роблячи їх апетитнішими. Не чекайте, поки випічка трохи охолоне. В іншому випадку не вдасться досягти максимально гарного результату.