Після важкого робочого дня пісочні трубочки з горіхами і філіжанка гарячого напою – те, що лікар прописав. Таке чаювання дозволить зняти втому та підняти настрій. А чого ще можна бажати після напруженого дня?
З такого тіста можна готувати трубочки не лише з горіхами. Спробуйте начинити їх вишнею, поєднаною з цукровим піском, джемом чи яблуками з меленою корицею. З такими наповненнями випічка вийде неймовірно смачною.
Як спекти домашні пісочні трубочки з горіхами
Щоб начинка краще тримала форму і не розсипалася під час загортання заготовок з тіста, радимо додати до горіхів яєчний білок або трохи густого джему. Тоді наповнення трубочок буде менш сухим.
складові:
- Пшеничне борошно 600 г
- Сіль 1 дрібка.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Вершкове масло 250 г
- Яєчний жовток 1 шт.
- Вершки 250 мл
- Волоські горіхи 250 г
- Цукор 3 ст. л.
Приготування:
- Всипаємо в глибоку миску просіяне пшеничне борошно. Додаємо сіль та розпушувач для тіста. Перемішуємо все віночком.
- Охолоджене вершкове маслонарізаємо на шматочки. Додаємо його до сухих інгредієнтів. Перетираємо все руками до дрібної крихти.
- Вливаємо до отриманої суміші лимонний сік та холодні вершки. Додаємо яєчний жовток. Замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на 6 однакових частин.
- Скочуємо шматочки тіста в кульки. Викладаємо їх на тарілку або обробну дошку. Затягуємо тісто харчовою плівкою. Ставимо його на 2 години у холодильник.
- Подрібнюємо волоські горіхи в дрібну крихту за допомогою кухонного комбайна або гострого ножа. Додаємо до них цукор. Ретельно все перемішуємо.
- Обминаємо кульки з тіста. Розкочуємо їх у тонкі пласти на робочій поверхні, посипаній пшеничним борошном. Розрізаємо кожну кульку на трикутники.
- Дещо відступаємо від краю, на широку частину заготовок викладаємо горіхову начинку. Збираємо боки і акуратно загортаємо все, формуючи трубочки.
- Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього заготовки з горіховою начинкою. Відправляємо у розігріту до 170 градусів на 30-35 хвилин.
Гарячі трубочки можете посипати цукровою пудрою з усіх боків, роблячи їх апетитнішими. Не чекайте, поки випічка трохи охолоне. В іншому випадку не вдасться досягти максимально гарного результату.