Поєднання ніжних макових коржів просочених ванільним сиропом, і карамельного крему просто дивовижне!

Єдине – візьміть якісне згущене молоко і сметану високої жирності. Із цих інгредієнтів вам вдасться зробити максимально щільний і водночас пишний крем для цього десерту.

Як приготувати пляцок з маком

Для того щоб основа цього десерту була дуже м’якою та ніжною, її варто просочити сиропом. Ви можете використовувати як ванільне просочення, так і коньячне. Для приготування другого сиропу необхідно влити в сотейник 250 мл води. Довести   до кипіння. Потім всипте 200 г цукру. Варіть суміш до розчинення цукрового піску. Потім остудіть її. Влийте в сироп 10 мл лимонного соку та 20 мл коньяку. Додайте 5 г ванільного цукру. Ретельно перемішайте. Коньячне просочення для макових коржів готове!

складові:

  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 400 г
  • Вершкове масло 200 г
  • Сметана 120 г
  • Пшеничне борошно 270 г
  • Мак 100 г
  • Згущене молоко 250 г
  • Вода 250 мл
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. До білків додаємо 200 г цукру. Добре збиваємо. Додаємо до отриманої маси жовтки. Знову все збиваємо.
    пліток
  2. Додаємо сметану і 30 г охолодженого розтопленого вершкового масла. Всипаємо мак і пшеничне борошно. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
  3. Третину від загальної кількості готового тіста виливаємо у форму розміром 20 на 20 см. Відправляємо її у розігріту до 180 градусів духовку на 20–25 хвилин. У такий же спосіб випікаємо ще 2 коржі.
  4. Готуємо крем. У глибокій ємності збиваємо 170 г розм’якшеного вершкового масла. Поступово додаємо до нього згущене молоко. Продовжуємо збивати все міксером до пишної однорідної маси.
    пліток
  5. Робимо ванільне просочення. Вливаємо у сотейник воду. Прогріваємо її. Всипаємо 200 г цукру. Варимо суміш до повного розчинення цукру, активно помішуючи. Забираємо сироп з вогню. Остуджуємо його. Додаємо в сироп ванільний цукор. Добре перемішуємо.
  6. Формуємо пляцок, використовуючи роз’ємну форму. Викладаємо на тарілку перший маковий корж. Просочуємо його цукровим сиропом. Зверху викладаємо половину крему, рівномірно розподіляючи його.
    пліток
  7. Потім поміщаємо другий корж. Просочуємо його сиропом. Далі змащуємо маковий корж кремом. Зверху поміщаємо третій корж і злегка притискаємо його.
  8. Відправляємо десерт в холодильник на 10-12 годин для стабілізації крему та просочення коржів. Готово!

За бажання ви можете зробити ще шоколадну глазур і полити нею готовий пляцок. Це ідеальний варіант смачного декору для десерту.