Це чудовий десерт з двома видами коржів та ніжним заварним , до того ж має просто незрівнянний смак.

Як приготувати чеський пляшок з маком і вишнею

Попереджаємо, що замішане тісто буде трохи липнути до рук. Для зручнішого розкочування посипте його борошном. Також радимо викласти тісто на один лист пергаменту і накрити його другим. Так ви зможете досить швидко і легко розкотити із нього пласт необхідної товщини.

складові:

  • Пшеничне борошно 470 г
  • Цукор 550 г
  • Яйце 10 шт.
  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Волоські  горіхи 200 г
  • Маргарин 250 г
  • Вишня 150 г
  • Сметана 4 ст. л.
  • Мак 2 скл.
  • Вершкове масло 280 г
  • Молоко 1 скл.
  • Лимонна цедра 5 г
  • Молочний шоколад 200 г

Приготування:

  1. У глибоку ємність просіваємо 450 г пшеничного борошна. Натираємо до нього на великій тертці охолоджений маргарин. Перетираємо все руками до стану крихти.
  2. Беремо 8 яєць. Відокремлюємо білки від жовтків. До 6 жовтків додаємо цукрову пудру. Збиваємо все міксером до пишної маси.
  3. В окремій ємності з’єднуємо сметану кімнатної температури з розпушувачем. Добре перемішуємо. Додаємо сметану, а також збиті жовтки до борошняної крихти. Замішуємо однорідне тісто.
  4. Присипаємо робочу поверхню пшеничним борошном. Викладаємо на неї тісто. Розділяємо його на 3 рівні частини. Одну з них викладаємо на пергамент.
    пліток
  5. Присипаємо шматок тіста борошном. Зверху на нього поміщаємо другий аркуш пергаменту. Розкочуємо його в тонкий шар. Поміщаємо пергамент з тістом у форму для випікання. Злегка підрівнюємо краї.
  6. У глибокій мисці збиваємо 8 білків до пишної маси. Додаємо до них 150 г цукру. Знову все збиваємо до однорідної маси.
  7. На пласт з тіста викладаємо вишні (без кісточок), рівномірно їх розподіляючи. Зверху поміщаємо третину білкового крему, робимо це дуже акуратно.
  8. Подрібнюємо волоські горіхи за допомогою ножа. Посипаємо ними білковий крем. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
    пліток
  9. Всипаємо мак у сотейник. Заливаємо його кип’яченою водою. Відправляємо  мак на помірний вогонь. Проварюємо його протягом 2-3 хвилин. Забираємо мак із плити. Накриваємо його кришкою. Залишаємо на 10-15 хвилин на кухні.
  10. Зливаємо з маку воду, використовуючи сито. Перекручуємо його через м’ясорубку. Вбиваємо в мак 2 яйця. Додаємо 80 г розтопленого , але охолодженого вершкового масла. Всипаємо 200 г цукру. Добре перемішуємо все до однорідної маси.
  11. Готуємо маковий корж. Другий шматочок тіста розгортаємо так само, як і попередній, використовуючи пергамент. Поміщаємо його у форму для випікання. Викладаємо на пласт із тіста половину макової начинки і рівномірно її розподіляємо.
    пліток
  12. Зверху поміщаємо частину білкової маси. Посипаємо все подрібненими волоськими горіхами. Відправляємо форму в духовку на 30 хвилин за 180 градусів. Проробляємо те ж із інгредієнтами, що залишилися, щоб спекти другий маковий корж.
  13. Готуємо заварний крем. У каструлі з’єднуємо 2 жовтки з 200 г цукру. Перемішуємо все до однорідності, використовуючи віночок. Додаємо молоко та 20 г пшеничного борошна. Знову все перемішуємо.
  14. Відправляємо каструлю на вогонь. Проварюємо все до загускання, активно помішуючи віночком. Потім прибираємо крем з плити. Накриваємо його харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури.
  15. В окремій мисці. Збиваємо 200 г розм’якшеного вершкового масла до пишної маси. Поступово додаємо його в заварний крем. Добре все збиваємо. Додаємо до крему лимонну цедру. Перемішуємо до однорідної маси.
  16. Маковий корж змащуємо заварним кремом. Викладаємо зверху корж з вишнею (білковою частиною донизу). Його також змащуємо кремом. Далі поміщаємо корж, що залишився (маковою частиною догори). Злегка його притискаємо.
    пліток
  17. Розтоплюємо на паровій бані шоколад до однорідної маси. Покриваємо глазур’ю верх макового коржа. Присипаємо все подрібненими горіхами. Залишаємо десерт на ніч для просочення коржів.

Через 6-8 годин можна вже переходити до розрізання макового пляцка. Розділіть десерт на порційні шматочки та подайте його до чаю.