Сирник з персиками та маком — найулюбленіша страва не лише дітей, а й усіх шанувальників здорового харчування. Готується цей десерт із доступних продуктів, легко та досить просто. У результаті сирник за цим рецептом виходить ніжним, як сирна хмара, а шматочки соковитих персиків ідеально поєднуються з  пісочним  тістом.

приготування сирника

Польський сирник із персиками

Сир на цю страву краще брати від 9% жирності. Від цього залежатиме консистенція сирного коржа та його кінцевий смак. Краще брати роз’ємну форму розміром 25 на 25 см. Замість персиків можете додати в тісто родзинки, курагу, чорницю, карамелізовані яблука або груші. Буде також смачно! Щоб заощадити час, макову начинку беріть готову. Вдалих приготувань!

складові:

  • Пшеничне борошно 540 г
  • Вершкове масло 300 г
  • Цукор 360 г
  • Ванільний цукор 30 г
  • Яйце 9 шт.
  • Сіль 2 дрібки
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Сир 1 кг
  • Кукурудзяний крохмаль 4 ст. л.
  • Макова начинка 300 г
  • Кокосова стружка 50 г
  • Персик 400 г

Приготування:

  1. У першій мисці змішайте борошно  з какао. У другу вбийте 5 жовтків, додайте 10 г ванільного та 200 г звичайного цукру. Перемішайте все віночком і додайте сметану.
  2. У маленькій мисці розмішайте соду з лимонним соком і додайте жовтки. Далі влийте 200 г розтопленого вершкового масла, перемішайте і всипте в суміш борошно з какао.
  3. Розмішайте масу до консистенції тіста. Розріжте заготівлю на 2 частини, меншу покладіть у морозильну камеру. Більший шматок тіста розподіліть у  формі  з пергаментом. Розігрійте духовку до 180 градусів, надішліть туди форму на 15 хвилин.
    шоколадне тісто
  4. Поки випікається корж, приступайте до приготування сирної маси. У миску вилийте 4 білки, додайте щіпку солі і збийте блендером.
  5. До 4 жовтків додайте 180 г звичайного і 20 г ванільного цукру. Збивайте все міксером. Потім збийте масу з 100 г вершкового масла. Наприкінці додайте сир, протертий  на ситі. Все ще раз гарненько збийте до однорідності.
  6. Додайте 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю та збиті білки, акуратно перемішайте. Сирна маса готова.
    начинка для сирника
  7. Далі зробіть макову начинку. Збийте 5 білків блендером, потім додайте готову макову начинку. Все ретельно перемішайте, додайте 60 г цукру, кокосову стружку та 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Готова маса виходить досить легкою та повітряною.
  8. Все, дві начинки готові, можна викладати в шаховому порядку на підготовлене тісто. Поставте сир у духовку на кілька хвилин.
  9. Далі викладіть персик, порізаний кубиками, а зверху натріть заморожене тісто. Поставте пиріг у духовку і тримайте там до готовності (15–25 хвилин).
    приготування польського творожника

Готовий сирник залиште у формі до повного охолодження. Після цього десерт можна легко нарізати порційними шматками. За бажанням полийте виріб розтопленим шоколадом. Смачного!