Щоб приготувати домашню лазанью, смачну як у італійського шефа, не потрібно витрачати півдня на приготування тіста та начинки. Для цього вам знадобиться кілька листів лавашу, 1 кг фаршу, різноманітні овочі та інгредієнти для соусу бешамель. Цей соус є обов’язковим! Порція лазаньї з лавашу буде готова всього за годину.
До речі, це лише один із геніальних способів замінити лавашем тісто в якійсь класичній страві. Обов’язково спробуйте інтерпретацію грецького пирога-равлик якщо ще не доводилося готувати! А я поки що зупинюся на італійській кухні.
Як приготувати закуску для всієї родини: порційна лазанья з лаваша
Для приготування лазаньї з цієї кількості інгредієнтів вам знадобиться форма з діаметром приблизно 17 на 25 см. Важливо, щоб при запіканні порції лазаньї не торкалися один одного. Інакше вони можуть прилипнути.
складові:
- Лаваш 3 шт.
- Свинячий фарш 500 г
- Фарш із яловичини 500 г
- Цибуля 200 г
- Часник 6 зуб.
- Болгарський перець 2 шт.
- Селера 1 шт.
- Томатний соус 200 г
- Моцарелла 300 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Молоко 500 мл
- Вершкове масло 30 г
- Пшеничне борошно 30 г
- Мускатний горіх 1 дрібка
Приготування:
- Насамперед приготуємо начинку для лазаньї. На сковороді розігрійте олію. До неї додайте цибулю нарізану дрібненько та часник, видавлений через прес . Пасеруйте пару хвилин до легкого золотистого кольору
- Далі пересипте в сковороду фарш. Готуйте ще 6 хвилин до напівготовності. До фаршу пересипте нарізані шматочками солодкий перець і стебло селери. Посоліть, поперчіть та перемішайте. Готуйте 4 хвилини.
- Перелийте в сковороду томатний соус (або кетчуп або розведену томатну пасту). Помішуючи, тушкуйте близько 3- х хвилини. Вимкніть вогонь. Приготуйте соус. Для цього розтопіть вершкове масло у сотейнику з товстим дном.
- Протягом 2 хвилин обсмажте в ньому борошно. Далі поступово влийте гаряче молоко і інтенсивно помішуйте віночком. Варіть соус до загустіння. На це піде близько 5 хвилин. Тепер зніміть з вогню, додайте по дрібці солі та мускатного горіха.
- На лист лаваша викладіть готовий фарш. Зверху присипте його моцарелою.
- Рулет і наріжте на порційні шматочки. Форму для запікання перемажте соусом. Викладіть заготовки, їх також змастіть соусом.
- Зверху пересипте ліниву лазанью сиром, відправте її в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Режим “верх-низ”. Як тільки зверху утворюється рум’яна скоринка, лазанью можна діставати.
Ось як просто і без зайвих витрат приготувати смачну домашню лазанью з фаршем та соусом бешамель. Дуже зручно, що її не потрібно нарізати після запікання: лаваш не розвалюється та начинка не випадає. Все тримається щільно, а всередині – соковито .Смачного!