Щоб приготувати домашню лазанью, смачну як у італійського шефа, не потрібно витрачати півдня на приготування тіста та начинки. Для цього вам знадобиться кілька листів лавашу, 1 кг фаршу, різноманітні овочі та інгредієнти для соусу бешамель. Цей соус є обов’язковим! Порція лазаньї з лавашу буде готова всього за годину.

До речі, це лише один із геніальних способів замінити лавашем тісто в якійсь класичній страві. Обов’язково спробуйте інтерпретацію грецького пирога-равлик  якщо ще не доводилося готувати! А я поки що зупинюся на італійській кухні.

Як приготувати закуску для всієї родини: порційна лазанья з лаваша

лінива лазіння

Для приготування лазаньї з цієї кількості інгредієнтів вам знадобиться форма з  діаметром  приблизно 17 на 25 см. Важливо, щоб при запіканні порції лазаньї не торкалися один одного. Інакше вони можуть прилипнути.

складові:

  • Лаваш 3 шт.
  • Свинячий фарш 500 г
  • Фарш із яловичини 500 г
  • Цибуля 200 г
  • Часник 6 зуб.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Томатний соус 200 г
  • Моцарелла 300 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Молоко 500 мл
  • Вершкове масло 30 г
  • Пшеничне борошно 30 г
  • Мускатний горіх 1 дрібка

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо начинку для лазаньї. На сковороді розігрійте олію. До неї  додайте цибулю нарізану дрібненько  та  часник, видавлений через прес . Пасеруйте пару хвилин до легкого золотистого кольору
  2. Далі пересипте в сковороду фарш. Готуйте ще 6 хвилин до напівготовності. До фаршу пересипте нарізані шматочками солодкий перець і стебло селери. Посоліть, поперчіть та перемішайте. Готуйте 4 хвилини.
  3. Перелийте в сковороду томатний соус (або кетчуп або розведену томатну пасту). Помішуючи, тушкуйте близько 3- х хвилини. Вимкніть вогонь. Приготуйте соус. Для цього розтопіть вершкове масло у сотейнику з товстим дном.порційна лазіння з лаваша
  4. Протягом 2 хвилин обсмажте в ньому борошно. Далі поступово влийте гаряче молоко і інтенсивно помішуйте віночком. Варіть соус до загустіння. На це піде близько 5 хвилин. Тепер зніміть  з вогню, додайте по дрібці солі та мускатного горіха.
  5. На лист лаваша викладіть готовий фарш. Зверху присипте його моцарелою.
  6. Рулет і наріжте  на порційні шматочки. Форму для запікання перемажте соусом. Викладіть заготовки, їх також змастіть соусом.
  7. Зверху пересипте ліниву лазанью сиром, відправте її в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Режим “верх-низ”. Як тільки зверху утворюється рум’яна скоринка, лазанью можна діставати.лазіння з лаваша

Ось як просто і без зайвих витрат приготувати смачну домашню лазанью з  фаршем та соусом бешамель. Дуже зручно, що її не потрібно нарізати після запікання: лаваш не розвалюється та начинка не випадає. Все тримається щільно, а всередині – соковито .Смачного!