Манник на кефірі “Зебра” — це домашній пиріг із бюджетних продуктів, який дуже легко готувати. А варіант смугастої прикраси ще й радуватиме око, адже, незважаючи на свою простоту, така випічка виглядає дуже вишукано. Таким чином, десерт буде доречним до будь-якого свята.

Кефір робить готовий манник високим, пишним та дуже смачним. А манка — ніжніша в порівнянні зі звичайним борошном. Готується він із досить простих продуктів, які є вдома завжди. Це чудовий рецепт для господинь, які цінують свій час та бережуть свої сили.

готовий манник

Повітряний манник на кефірі: особливість приготування

За бажання, якщо взяти цей рецепт за основу, у вас може вийти унікальна страва. Наприклад, можете розрізати пиріг на 2 чи 3 коржі, змастити їх джемом, а в кінці посипати улюбленими горіхами або сухофруктами. Так із звичайного пирога у вас вийде повноцінний торт. Крім цього, можете додати в тісто лимонну цедру, мак, сир, шоколадні краплі або будь-які інші добавки на ваш смак. Зручно, чи не так?

складові:

  • Манка 120 г
  • Цукор 1 скл.
  • Кефір 2 скл.
  • Соняшникова олія 120 мл
  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао-порошок 2 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте манку із цукром. Влийте кефір та перемішайте до однорідності. Залиште на 15 хвилин.
    манка з кефіром
  2. Потім влийте півсклянки рослинної олії і просійте склянку борошна, змішану з розпушувачем. Знову все перемішайте віночком. Повинно вийти в міру густе однорідне тісто.
  3. Розділіть заготівлю на 2 частини. У першу всипте какао-порошок і перемішайте. У світле тісто, що залишилося, всипте ще 2 ст. л. борошна і добре розмішайте.
  4. Змастіть форму для випікання олією. Викладіть тісто у довільному чи шаховому порядку. Потім дерев’яною шпажкою або зубочисткою сформуйте ніжний візерунок.
    приготування манника
  5. Випікайте 35-40 хвилин при 180 градусах. Дайте охолонути і подавайте до столу.

Просто повірте: приготований за цим простим рецептом пиріг не залишить байдужим нікого. Манник на кефірі виходить пористим, в міру вологим, повітряним і дуже ароматним.