Фанати гречки, відгукніться!

Я вже давно не обмежую себе у приготуванні гречки різними способами. Пиріг з гречки та картоплі, гречані оладки … Навіть і не згадаю, коли востаннє подавала гречку як простий гарнір. Але найбільше моїм рідним сподобалася запіканка, про яку я вам сьогодні розповім. Більш соковитої та яскравої страви з гречки і не вигадаєш.

Як приготувати запіканку з гречки та фаршу

запіканка

Ділюсь з вами рецептом, який зазнав пару десятків удосконалень (від мене, від моєї мами і навіть від свекрухи). Вам знадобиться лише склянка фаршу, склянка гречки, склянка молока і стільки ж грибів, якби вони поміщалися у склянку. Так як я за своїм бажанням додала до списку інгредієнтів болгарські перці, ви можете взяти свій улюблений овоч. Кабачок? Баклажан? На ваш погляд!

складові:

  • Курячий фарш 200 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Гречка 300 г
  • Яйце 4 шт.
  • Молоко 200 мл
  • Печериці 200 г
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • Соняшникова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.гречана запіканка
  2. Гречану крупу відваріть до напівготовності в злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
  3. Тепер приготуйте заливку, змішавши у глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготують, починайте формувати запіканку.
  4. Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. Потім окладіть частину  курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.запіканка з гречки
  5. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву  у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

Ваш обід готовий! Подавайте запіканку до столу у тій самій формі, у якій  вона готувалася. Так ви збережете її гарячою довше. До цієї страви чудово підійде салат зі свіжої капусти або мариновані овочі. Наприклад, баклажани із болгарським перцем.