Фанати гречки, відгукніться!
Я вже давно не обмежую себе у приготуванні гречки різними способами. Пиріг з гречки та картоплі, гречані оладки … Навіть і не згадаю, коли востаннє подавала гречку як простий гарнір. Але найбільше моїм рідним сподобалася запіканка, про яку я вам сьогодні розповім. Більш соковитої та яскравої страви з гречки і не вигадаєш.
Як приготувати запіканку з гречки та фаршу
Ділюсь з вами рецептом, який зазнав пару десятків удосконалень (від мене, від моєї мами і навіть від свекрухи). Вам знадобиться лише склянка фаршу, склянка гречки, склянка молока і стільки ж грибів, якби вони поміщалися у склянку. Так як я за своїм бажанням додала до списку інгредієнтів болгарські перці, ви можете взяти свій улюблений овоч. Кабачок? Баклажан? На ваш погляд!
складові:
- Курячий фарш 200 г
- Цибуля 1 шт.
- Гречка 300 г
- Яйце 4 шт.
- Молоко 200 мл
- Печериці 200 г
- Болгарський перець 1 шт.
- Твердий сир 100 г
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.
- Гречану крупу відваріть до напівготовності в злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
- Тепер приготуйте заливку, змішавши у глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготують, починайте формувати запіканку.
- Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. Потім окладіть частину курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.
- Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Ваш обід готовий! Подавайте запіканку до столу у тій самій формі, у якій вона готувалася. Так ви збережете її гарячою довше. До цієї страви чудово підійде салат зі свіжої капусти або мариновані овочі. Наприклад, баклажани із болгарським перцем.