Пиріг “Дика троянда” – це  досить оригінальна випічка.

Щоб сформувати з тіста квіти, які майже не відрізнятимуться від живих, необхідно вирізати круглі заготівлі. Вже з них можна робити апетитні трояндочки. Складаєте 4 кружечки одного виду тіста разом, і через пару рухів красиві квіти готові.

пиріг

Як приготувати дріжджовий пиріг «Дика троянда»

Під час замішування тіста вам може знадобитися ще борошно, або ж, навпаки, залишиться трохи зайвим. Нічого страшного у цьому немає. Необхідно лише стежити за тим, щоб не забити пшеничним  борошном тісто. Воно має бути м’яким та еластичним .

складові:

  • Молоко 300 мл
  • Пшеничне борошно 600 г
  • Цукор 5 ст. л.
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Ванілін за смаком
  • Яйце 3 шт.
  • Сухі дріжджі 10 г
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло 70 г

Приготування:

  1. У миску вливаємо тепле молоко. Всипаємо сіль, сухі дріжджі та цукор. Добре все перемішуємо. Вбиваємо 2 яйця. Знову перемішуємо віночком усі інгредієнти до однорідності.
  2. Вливаємо розтоплене вершкове масло. Всипаємо 2 ст. л. пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо все. Накриваємо суміш. Залишаємо її на 15 хвилин при кімнатній температурі для розчинення  дріжджів.
    пиріг
  3. Поділяємо отриману суміш на 2 рівні частини. В одну половину всипаємо 3 ст. л. какао-порошку та половину пшеничного борошна. Спершу замішуємо тісто ложкою, потім руками. Накриваємо його харчовою плівкою.
  4. До другої половини молочної суміші всипаємо борошно, що залишилося, і ванілін. Також накриваємо його харчовою плівкою. Відправляємо  два види тіста у тепло. Залишаємо їх на 1 годину.
  5. Розкочуємо світле та шоколадне тісто у тонкі пласти. Вирізаємо з них кружечки. Скріплюємо по 4 заготовки, викладаючи їх трохи внахлест. Складаємо конструкцію навпіл. А потім скручуємо все, як у рулет, формуючи трояндочку.
    пиріг
  6. Робимо те саме з іншими кружальцями з тіста, отримуючи шоколадні та світлі квіточки. Потім поміщаємо їх у форму для випікання, змащену олією. Щільно викладаємо квіти із тіста.
  7. Накриваємо заготовки рушником. Залишаємо їх на 20 хвилин на кухні. Змащуємо трояндочки збитим яйцем, використовуючи кулінарний пензлик. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Готовий пиріг у вигляді букета троянд потрібно посипати цукровою пудрою. Це відривний пиріг який  досить зручно їсти.