Повертаючись втомленим з роботи, не завжди вдається знайти сили для приготування страв. У таких ситуаціях на допомогу приходить лаваш. З нього можна приготувати безліч як закусок, так і основних страв. А спекти ситний пиріг з лаваша з м’ясом (з цікавою назвою «Равлик») і зовсім простіше простого!
На його приготування потрібно щонайменше часу, головне — дістати заздалегідь фарш із морозильної камери. Формування пирога також не можна назвати трудомісткою. Навіть якщо в процесі у вас порветься лаваш, не турбуйтеся. Після випікання цього ніхто не помітить тому що випічка все одно вийде дуже апетитною.
Як приготувати пиріг з лаваша з м’ясом?
Роблячи сирну заливку для цієї страви, замість кетчупу ви можете використовувати домашній томатний соус.
складові:
- Лаваш 2 шт.
- Свинячий фарш 500 г
- Цибуля 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) 1 ч. л.
- Петрушка 30 г
- Сметана 3 ст. л.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Яйце 2 шт.
- Твердий сир 100 г
- Вершкове масло 10 г
Приготування:
- Викладаємо у глибоку ємність свинячий фарш. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Додаємо цибулю та зелень до фаршу.
- Всипаємо до м’яса 0,5 ч. л. солі та таку ж кількість чорного меленого перцю. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
- Розстеляємо лист лаваша на робочій поверхні. Викладаємо на нього половину фаршу. Поступово розподіляємо його по всьому листу, відступаючи трохи від країв. Загортаємо все в щільний рулет.
- Повторюємо ті ж дії з лавашем, що залишився, і другою половиною м’ясної начинки. Потім викладаємо рулети по спіралі у форму для випікання, дно та боки якої змащені вершковим маслом.
- Готуємо сирну заливку. У невеликій ємності з’єднуємо сметану та кетчуп. Вбиваємо до них яйця. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
- Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Всипаємо його, сіль та чорний перець до яєчно-сметанної суміші. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- Заливаємо рулети з лаваша готовою сирною сумішшю. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Рецепти ситних закусочних пирогів, які не вимагають довгого та болісного замісу тіста, не можуть не подобатися.