Повертаючись втомленим з роботи, не завжди вдається знайти сили для приготування страв. У таких ситуаціях на допомогу приходить лаваш. З нього можна приготувати безліч як закусок, так і основних страв. А спекти ситний пиріг з лаваша з м’ясом (з цікавою назвою «Равлик») і зовсім простіше простого!

На його приготування потрібно щонайменше часу, головне — дістати заздалегідь фарш із морозильної камери. Формування пирога також не можна назвати трудомісткою. Навіть якщо в процесі у вас порветься лаваш, не турбуйтеся. Після випікання цього ніхто не помітить тому що випічка все одно вийде дуже апетитною.

Як приготувати пиріг з лаваша з м’ясом?

Роблячи сирну заливку для цієї страви, замість кетчупу ви можете використовувати домашній  томатний соус.

складові:

  • Лаваш 2 шт.
  • Свинячий фарш 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) 1 ч. л.
  • Петрушка 30 г
  • Сметана 3 ст. л.
  • Кетчуп 2 ст. л.
  • Яйце 2 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • Вершкове масло 10 г

Приготування:

  1. Викладаємо у глибоку ємність свинячий фарш. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Додаємо цибулю та зелень до фаршу.
  2. Всипаємо до м’яса 0,5 ч. л. солі та таку ж кількість чорного меленого перцю. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
    пиріг
  3. Розстеляємо лист лаваша на робочій поверхні. Викладаємо на нього половину фаршу. Поступово розподіляємо його по всьому листу, відступаючи трохи від країв. Загортаємо все в щільний рулет.
  4. Повторюємо ті ж дії з лавашем, що залишився, і другою половиною м’ясної начинки. Потім викладаємо рулети по спіралі у форму для випікання, дно та боки якої змащені вершковим маслом.
    пиріг
  5. Готуємо сирну заливку. У невеликій ємності з’єднуємо сметану та кетчуп. Вбиваємо до них яйця. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
  6. Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Всипаємо його, сіль та чорний перець до яєчно-сметанної суміші. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
    пиріг
  7. Заливаємо рулети з лаваша готовою сирною сумішшю. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Рецепти ситних закусочних пирогів, які не вимагають довгого та болісного замісу тіста, не можуть не подобатися.