Любителі макової випічки обов’язково оцінять цей десерт. Він стане їхнім фаворитом. Адже в цій пісочній випічці просто до непристойності велика кількість макової начинки, яка відрізняється розкішним смаком.
Як приготувати сирний пиріг «Снігові вершини».
1 ст. л. пшеничного борошна варто додати до маку (під кінець його приготування). Цей інгредієнт вбере у собі зайву вологу. Борошно зробить макову начинку клейкою, завдяки чому вона не буде розвалюватися та розсипатися.
складові:
- Пшеничне борошно 260 г
- Вершкове масло 150 г
- Ванілін 1 дрібка
- Сіль 1 дрібка
- Цукор 320 г
- Сир 360 г
- Яйце 2 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 30 г
- Молоко 200 мл
- Мак 200 г
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Лимонна цедра 10 г
Приготування:
- Готуємо тісто. У велику миску всипаємо 250 г пшеничного борошна, сіль та ванілін. Додаємо 120 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- Додаємо до одержаної суміші охолоджене вершкове масло, нарізане шматочками. Перетираємо все руками до утворення крихти. Відправляємо її в холодильник.
- Готуємо макову начинку. У каструлю всипаємо сухий мак та 100 г цукру. Вливаємо молоко. Відправляємо каструлю на плиту. Варимо її вміст протягом 15 хвилин на середньому вогні, постійно все помішуючи.
- Коли молоко повністю випарується, всипаємо до макової маси 10 г пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідності. Даємо маку повністю охолонути.
- Готуємо сирну начинку. З’єднуємо в глибокій ємності сир будь-якої жирності з 100 г цукру та лимонною цедрою, натертою на дрібній тертці. Вбиваємо яйця. Вливаємо цитрусовий сік. Перебиваємо все до однорідної консистенції.
- В отриману масу всипаємо кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання маси без крупинок.
- Дно форми для випікання застеляємо пергаментом. Викладаємо на нього більшу частину пшеничної крихти. Ущільнюємо дно і формуємо бортики висотою 1,5 см. Викладаємо макову начинку, робимо це нерівномірно.
- Зверху поміщаємо начинку сиру, розподіляючи її по всій поверхні. Присипаємо пшеничною крихтою. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готово!
Рекомендуємо під час формування самого десерту викладати макову начинку нерівномірно. Так у вас вдасться створити своєрідні пагорби , які і нагадуватимуть вершини, що вкриті снігом.