Пиріг «Яблучний крамбл» — це гідний десерт англійської кухні, який підкорив світ своїм смаком та простотою. Хрумка крихта і ароматна кисло-солодка начинка — хоч раз у житті, але такий десерт обов’язково потрібно спробувати.

На підготовку страви вам знадобиться трохи більше 15 хвилин, все інше зробить духовка. Також ця універсальна випічка чудово виглядатиме на святковому столі. Якщо ви та ваші рідні любите яблучні пироги з пісочного тіста, то це один із найкращих рецептів. Смак  такого десерту приголомшливий, справжній, аромат нагадує печене домашнє яблучко!
нарізка яблук

Пиріг «Яблучний крамбл»: нюанси приготування

З наведеної нижче кількості інгредієнтів у середньому виходить від 6 до 8 порцій. Для пікантності та прянішого аромату можете використовувати такі спеції, як кориця та кардамон. У готовому виробі тісто виходить дуже розсипчастим та й яблука пропікаються рівномірно. Загалом пиріг «Яблучний крамбл» – це ідеальна випічка для осінньо-зимового періоду. Спробуйте!

складові:

  • Яблуко 850 г
  • Родзинки 50 г
  • Пшеничне борошно 360 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Цукор 200 г
  • Яйце 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Розпушувач 10 г
  • Ванілін 2 г
  • Сіль 1 дрібка

Приготування:

  1. На розігріту сковороду всипте 50 г цукру і розтопіть на середньому вогні. До розтопленої цукрової маси викладіть очищені від шкірки та порізані на маленькі шматочки яблука. Перемішайте.
  2. Яблука полийте соком лимона, додайте цедру лимона і готуйте близько 10 хвилин, помішуючи. Зніміть яблука з вогню та дайте охолонути.
    карамелізація яблук
  3. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Туди ж додайте цукор, сіль і ванілін. Усі сипучі інгредієнти перемішайте.
  4. Вбийте в миску яйце. Туди ж викладіть холодне вершкове  масло, порізане невеликими шматочками. Розминайте масу руками, поки не досягнете стану крихти.
  5. Дно форми для запікання застеліть  пергаментом. Викладіть туди половину крихти, розподіліть її та трохи утрамбуйте. Тепер викладіть яблучну начинку, рівномірно її розподіляючи. Промиті родзинки також викладіть поверх яблук.
    формування пирога
  6. Далі рівномірно висипте крихту, що залишилася. Надішліть виріб у розігріту до 180 градусів духовку на 40–45 хвилин.

Важливо: готовому десерту потрібно дати час на охолодження. Пиріг «Яблучний крамбл» можна подати з кулькою вершкового морозива або ложкою густих вершків.