Однієї склянки кефіру та парочки яблук цілком достатньо для приготування розкішного десерту до чаю. Через його простоту приготування та доступності продуктів можна балувати себе такими смаколиками  хоч через день. Завдяки цим своїм перевагам ніжний пиріг з яблуками на кефірі однозначно стане частиною вашої кулінарної скарбнички.

Крім кисло-солодких фруктів, ви можете додати до такої випічки ще й додаткові інгредієнти. Додайте ще родзинки, курагу та чорнослив  . З ними він виглядатиме шалено красиво і апетитно!

пиріг

Як приготувати пиріг з яблуками на кефірі.

Роблячи суміш кефіру на першому етапі приготування, не забудьте про те, що невелику її частину потрібно буде залишити. Вона знадобиться наприкінці. Можна буде полити готовий гарячий пиріг з яблуками цією сімішшю і  перетворити його на справжній кулінарний шедевр.

складові:

  • Соняшникова олія 250 мл
  • Кефір 250 мл
  • Пшеничне борошно 280 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Яйце 4 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 180 г
  • Яблуко 2 шт.
  • Сухофрукти за смаком

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо олію та кефір. Всипаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо все за допомогою віночка. Відливаємо 2 ст. л. отриманої суміші у склянку і відставляємо убік.
  2. У ємність з більшою частиною суміші кефіру вбиваємо яйця. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Збиваємо все міксером до отримання однорідної маси.
    пиріг
  3. Вливаємо готове тісто у форму для випікання. Рівняємо його за допомогою кулінарної лопатки чи ложки.
  4. Очищаємо яблука від шкірки. Нарізаємо їх часточками. Викладаємо яблука на тісто у формі. Посипаємо все сухофруктами (за бажанням). Відправляємо форму з майбутнім пирогом у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
    пиріг
  5. Дістаємо гарячий десерт і відразу ж поливаємо його сумішшю кефіру , рівномірно її розподіляючи. Готово!

Після того, як яблучний пиріг злегка охолоне, можете його розрізати. Ніякого додаткового декору така випічка не потребує. Тому посипати цукровою пудрою або прикрашати листочками м’яти її не треба. Цей пиріг на кефірі з яблуками та сухофруктами дуже гарний сам по собі. Так і хочеться швидше спробувати!