Настав час залишити в минулому кошики з листкового тіста. Готуємо жульєн  набагато смачніше. Всього 1 годину – і розкішну випічку з найніжнішою та соковитішою начинкою можна буде подавати до столу. Розповідаємо, як спекти неймовірний пиріг «Жюльєн».

Як начинку необхідно використовувати традиційний для цієї страви набір продуктів. Вам знадобиться куряче філе, печериці та цибуля. Обов’язково додайте до них 1 ст. л. сметани для ніжнішого смаку начинки.

Як приготувати рум’яний пиріг «Жюльєн» з ароматною начинкою

Викладати тісто для пирога радимо у форму для випікання діаметром 22 см.  В результаті ви зможете акуратно накрити ними начинку, формуючи   пиріг.

складові

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Сметана 125 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Розпушувач 10 г
  • Куряче філе 250 г
  • Печериці 250 г
  • Твердий сир 100 г
  • Яйце 1 шт.
  • Кунжут 1,5 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Замішуємо тісто. У глибоку миску вливаємо розтоплене вершкове масло, яке вже встигло охолонути. Додаємо 100 г сметани жирністю 15% (кімнатної температури). Всипаємо цукор та 0,5 ч. л. солі. Перемішуємо все віночком до однорідності.
  2. У сметанну суміш всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто протягом 5 хвилин (не довше). Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо тісто на 15 хвилин у морозильну камеру.
    пиріг
  3. Готуємо начинку. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібно. Промиваємо куряче філе. Нарізаємо його невеликими шматочками, а печериці – слайсами.
  4. Розігріваємо сковороду із олією. Спершу обсмажуємо цибулю до напівпрозорості. Потім додаємо гриби та м’ясо. Перемішуємо все. Обсмажуємо інгредієнти протягом кількох хвилин.
  5. Додаємо до м’яса з печерицями 25 г сметани, сіль та чорний перець. Добре все перемішуємо. Забираємо сковороду з вогню. Даємо її вмісту трохи охолонути.
  6. Дістаємо тісто із морозильної камери. Розкочуємо тонко на робочій поверхні, злегка присипаній борошном. Поміщаємо тісто у форму для випікання, змащену щедрим шаром вершкового масла.
    пиріг
  7. Викладаємо на тісто начинку, яка трохи охолонула. Натираємо на тертці твердий сир. Посипаємо ним грибну масу, поступово його розподіляючи. Накриваємо начинку краями тіста. Закріплюємо їх у центрі.
  8. Збиваємо яйце. Змащуємо ним верх і боки майбутнього пирога, використовуючи кулінарний пензлик. Посипаємо кунжутом. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
    пиріг

Який він рум’яний та смачний! Приготуйте закусочний пиріг «Жюльєн» – ви не пошкодуєте. Його чудовий смак і аромат зроблять цю страву однією з найулюбленіших у вашій родині. У цьому не може бути жодних сумнівів.