Такі легкі коржики готуються буквально з нічого. Мінімальний набір продуктів + 15 хвилин часу – і у вас на столі найбільші пишні коржики на кефірі, подібних до яких ви ніколи не знайдете в магазині. Просто повірте, ці по-домашньому смачні, рум’яні та ароматні вироби не залишать байдужим нікого, навіть дітей!
Це настільки перевірений рецепт, що я ним готую вже не один десяток років. Для сніданку або перекусу, замість булочок і просто до свіжозвареного супчика – ідеально! Порада: коли коржі свіжі, вони хрумтять, але можете покласти їх у пакет і потримати. Тоді вони стануть особливо м’якими. Подавайте коржики також до інших страв замість хліба, з намазками та без.
Пишні коржі на кефірі: нюанси приготування
Кефір для цієї випічки повинен бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднялося та добре пропеклося. Ці коржі я зазвичай смажу на сухій антипригарній сковороді, але іноді додаю і рослинну олію. Усередині готові вироби виходять м’якими та пористими, а щоб скоринка стала м’якшою, після обсмажування змастіть її вершковим маслом.
складові:
- Пшеничне борошно 800 г
- Кефір 500 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Сода 1 ч. л.
- Цукор 2 ч. л.
Приготування:
- У кефір всипте сіль, цукор та соду. Активно перемішайте масу, залиште на 5 хвилин, щоб сода вступила в реакцію.
- Всипте частинами просіяне борошно і вимішайте м’яке та еластичне тісто. Розділіть його на 4 частини та скачайте в колобки.
- Розкотіть тонкий пласт, змастіть рослинним або вершковим маслом, посипте цукром і загорніть у тугий рулет. Краї защипніть і поверніть у равлик. Також зробіть з усіма іншими колобками тіста.
- Розкотіть равлик у невеликий коржик за розміром вашої сковороди і обсмажуйте його до рум’яності з двох боків. Готові коржики посипте цукровою пудрою.
Ось такі солодкі коржі можна зробити буквально за 15–25 хвилин. Для різноманітності можете додати у тісто трохи кориці або лимонної цедри.