Рецепт цієї випічки вам точно слід зберегти якщо ви хочете побалувати своїх рідних надзвичайно ароматним та апетитним десертом. Тісто вийде повітряним, а начинка – просто незрівнянною!

Як спекти ароматні рогалики з яблуком та корицею

Готуючи фруктову начинку  для цієї солодкої страви, будьте дуже обережними. Яблука в процесі тушкування  повинні стати м’якими, і при цьому слід, щоб вони добре тримали форму. Не перетримайте фрукти на сковороді. В іншому випадку вони перетворяться на кашу.

складові:

  • Пшеничне борошно 450 г
  • Сухі дріжджі 9 г
  • Цукор 160 г
  • Молоко 70 мл
  • Вода 50 мл
  • Яйце 4 шт.
  • Сіль 6 г
  • Вершкове масло 65 г
  • Яблуко 900 г
  • Ванілін 1 дрібка
  • Кориця за смаком

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо 50 мл теплого молока і таку кількість теплої води. Перемішуємо. Всипаємо дріжджі та 25 г цукру. Знову перемішуємо. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. В окрему велику миску вбиваємо 3 яйця. Всипаємо до них сіль та 50 г цукру. Збиваємо все за допомогою віночка. Вливаємо в яєчну суміш дріжджовий розчин. Добре перемішуємо.
  3. В отриману суміш поступово вводимо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо його на стіл. Підмішуємо в тісто 45 г розм’якшеного вершкового масла.
    рогалики
  4. Працюємо з тістом, поки не буде потрібної консистенції. Воно має бути м’яким, еластичним, не липнутим до рук. Поміщаємо тісто в ємність, змащену олією. Відправляємо його на 2 години на тепло. За цей час 1 раз обминаємо тісто.
  5. Готуємо фруктову начинку. Очищаємо яблука від шкірки. Акуратно видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукти маленькими шматочками. Викладаємо їх на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом.
  6. Додаємо до яблук 70 г цукру, ванілін та мелену корицю за смаком. Перемішуємо все. Готуємо фрукти на сковороді до м’якості. Вимикаємо вогонь. Даємо начинці охолонути.
  7. Викладаємо тісто на стіл. Обминаємо його і поділяємо на 3 частини, кожну з яких розкочуємо в тонке  кругле коло. Кожну заготовку розрізаємо на 8 трикутників.
    рогалики
  8. На широку частину тіста викладаємо по 1 ч. л. начинки (з гіркою), трохи відступаючи від краю. Боковими кінцями прикриваємо яблука. Потім згортаємо все в рулет, формуючи рогалик.
  9. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником. Залишаємо майбутні рогалики для вистоювання тіста на півгодини за кімнатної температури.
  10. У невеликій ємності збиваємо яйце з молоком. Змащуємо отриманою сумішшю рогалики. Зверху присипаємо їх невеликою кількістю цукру. Відправляємо лист у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
    рогалики

З тієї кількості продуктів, яка вказана в рецепті, у вас вийде 24 рогалики. Так як вони досить великі, випікати слід по 12 заготовок на деко . Орієнтуйтеся на потужність духовки, готуючи рогалики.