Рецепт цієї випічки вам точно слід зберегти якщо ви хочете побалувати своїх рідних надзвичайно ароматним та апетитним десертом. Тісто вийде повітряним, а начинка – просто незрівнянною!
Як спекти ароматні рогалики з яблуком та корицею
Готуючи фруктову начинку для цієї солодкої страви, будьте дуже обережними. Яблука в процесі тушкування повинні стати м’якими, і при цьому слід, щоб вони добре тримали форму. Не перетримайте фрукти на сковороді. В іншому випадку вони перетворяться на кашу.
складові:
- Пшеничне борошно 450 г
- Сухі дріжджі 9 г
- Цукор 160 г
- Молоко 70 мл
- Вода 50 мл
- Яйце 4 шт.
- Сіль 6 г
- Вершкове масло 65 г
- Яблуко 900 г
- Ванілін 1 дрібка
- Кориця за смаком
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо 50 мл теплого молока і таку кількість теплої води. Перемішуємо. Всипаємо дріжджі та 25 г цукру. Знову перемішуємо. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- В окрему велику миску вбиваємо 3 яйця. Всипаємо до них сіль та 50 г цукру. Збиваємо все за допомогою віночка. Вливаємо в яєчну суміш дріжджовий розчин. Добре перемішуємо.
- В отриману суміш поступово вводимо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо його на стіл. Підмішуємо в тісто 45 г розм’якшеного вершкового масла.
- Працюємо з тістом, поки не буде потрібної консистенції. Воно має бути м’яким, еластичним, не липнутим до рук. Поміщаємо тісто в ємність, змащену олією. Відправляємо його на 2 години на тепло. За цей час 1 раз обминаємо тісто.
- Готуємо фруктову начинку. Очищаємо яблука від шкірки. Акуратно видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукти маленькими шматочками. Викладаємо їх на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом.
- Додаємо до яблук 70 г цукру, ванілін та мелену корицю за смаком. Перемішуємо все. Готуємо фрукти на сковороді до м’якості. Вимикаємо вогонь. Даємо начинці охолонути.
- Викладаємо тісто на стіл. Обминаємо його і поділяємо на 3 частини, кожну з яких розкочуємо в тонке кругле коло. Кожну заготовку розрізаємо на 8 трикутників.
- На широку частину тіста викладаємо по 1 ч. л. начинки (з гіркою), трохи відступаючи від краю. Боковими кінцями прикриваємо яблука. Потім згортаємо все в рулет, формуючи рогалик.
- Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником. Залишаємо майбутні рогалики для вистоювання тіста на півгодини за кімнатної температури.
- У невеликій ємності збиваємо яйце з молоком. Змащуємо отриманою сумішшю рогалики. Зверху присипаємо їх невеликою кількістю цукру. Відправляємо лист у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
З тієї кількості продуктів, яка вказана в рецепті, у вас вийде 24 рогалики. Так як вони досить великі, випікати слід по 12 заготовок на деко . Орієнтуйтеся на потужність духовки, готуючи рогалики.