У мене перша страва дня завжди із родзинкою. Якщо вчора була шакшука, то сьогодні – панкейки. А завтра приготую рибні гнізда в духовці. Від такого сніданку настрій одразу підвищиться.
Як приготувати закуску «Рибні гнізда» в духовці
На цей раз пропоную вам приготувати рибні гнізда з філе скумбрії.
складові:
- Багет 200 г
- Цибуля 100 г
- кріп 1 пуч.
- Майонез 2 ст. л.
- Філе білої риби 250 г
- Твердий сир 80 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) 1 тріска.
- Молоко 1 ст. л.
- Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування:
- Очистіть і дрібно поріжте цибулю. Пересипте її в глибоку миску. Рибне філе подрібніть і додайте в миску. Кріп дрібно наріжте, пересипте до риби із цибулею. Посоліть та поперчіть інгредієнти за смаком. Перемішайте.
- Наріжте багет шматочками близько 1,5 см завтовшки. Кожну скибочку зануріть у молоко. Форму для запікання змастіть олією або вистеліть пергаментом. Змочений багет перекладіть у форму.
- Хлібний м’якуш придавіть по центру, щоб у кожній скибці багету з’явилося заглиблення. Наповніть гнізда підготовленою рибною начинкою. Зверху перемажте їх майонезом і посипте сиром натертим.
- Запікайте рибні гнізда зі скумбрією та сиром у розігрітій до 180 градусів духовці до 45 хвилин. Подавайте їх до столу гарячими в тій же формі.
Це чудова гаряча закуска з бюджетних інгредієнтів, яка здатна здивувати ваших гостей своїми ошатністю та смаком. Замість скумбрії можете взяти будь-яку іншу рибу без кісточок: червоне або біле філе.