Сьогодні перелік ваших десертів поповнить шоколадно-сирова запіканка , яка  готується з манною крупою.

До чого ж незрівнянною  виходить ця солодка страва! І все завдяки яскравому шоколадному смаку. З какао-порошком такого приголомшливого результату неможливо досягти. Ось чому ми радимо влити до сиру розтоплений шоколад. Ця нехитра процедура зробить зі звичайної домашньої випічки щось дуже смачне.

Як готується ароматна шоколадно-сирна запіканка

За бажанням ви можете додати до тіста  банан, нарізаний невеликими шматочками. Тільки тоді запіканка не буде так сильно нагадувати брауні. Без додаткових добавок її серединка вийде в міру вологою, а сам десерт вийде дивовижним.

складові:

  • Сир 500 г
  • Яйце 2 шт.
  • Чорний шоколад 100 г
  • Цукор 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Манка 4,5 ст. л.

Приготування:

  1. У глибоку ємність викладаємо сир. Вбиваємо до нього яйця. Всипаємо звичайний та ванільний цукор. Перебиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером до однорідної консистенції (без грудочок).
    запіканка
  2. Розділяємо шоколад на шматочки. Поміщаємо їх у сотейник. Розтоплюємо шоколад на плиті до отримання однорідної маси.
  3. Вливаємо в отриману сирну суміш розтоплений шоколад. Перемішуємо все. Всипаємо манну крупу. Знову перемішуємо поєднані інгредієнти до однорідності.
    запіканка
  4. Накриваємо отриману масу харчовою плівкою. Залишаємо її на 30 хвилин при кімнатній температурі (для набухання манної крупи).
  5. Змащуємо форму для випікання олією. Викладаємо в неї сирне тісто. Рівняємо його лопаткою. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
    запіканка

Злегка остудити запіканку. Потім прикладаємо до неї плоску тарілку. Перевертаємо обережно  готовий десерт з допомогою тарілки. Витягується запіканка з форми дуже просто, тому можете не хвилюватися. Рекомендуємо потім ще покрити її глазур’ю. Для цього розтопіть трохи чорного шоколаду. Покрийте ним  верх солодкої страви. А після застигання глазурі подавайте чудові шоколадно-сирні ласощі до столу. Приємного чаювання!