Сьогодні перелік ваших десертів поповнить шоколадно-сирова запіканка , яка готується з манною крупою.
До чого ж незрівнянною виходить ця солодка страва! І все завдяки яскравому шоколадному смаку. З какао-порошком такого приголомшливого результату неможливо досягти. Ось чому ми радимо влити до сиру розтоплений шоколад. Ця нехитра процедура зробить зі звичайної домашньої випічки щось дуже смачне.
Як готується ароматна шоколадно-сирна запіканка
За бажанням ви можете додати до тіста банан, нарізаний невеликими шматочками. Тільки тоді запіканка не буде так сильно нагадувати брауні. Без додаткових добавок її серединка вийде в міру вологою, а сам десерт вийде дивовижним.
складові:
- Сир 500 г
- Яйце 2 шт.
- Чорний шоколад 100 г
- Цукор 3 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Манка 4,5 ст. л.
Приготування:
- У глибоку ємність викладаємо сир. Вбиваємо до нього яйця. Всипаємо звичайний та ванільний цукор. Перебиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером до однорідної консистенції (без грудочок).
- Розділяємо шоколад на шматочки. Поміщаємо їх у сотейник. Розтоплюємо шоколад на плиті до отримання однорідної маси.
- Вливаємо в отриману сирну суміш розтоплений шоколад. Перемішуємо все. Всипаємо манну крупу. Знову перемішуємо поєднані інгредієнти до однорідності.
- Накриваємо отриману масу харчовою плівкою. Залишаємо її на 30 хвилин при кімнатній температурі (для набухання манної крупи).
- Змащуємо форму для випікання олією. Викладаємо в неї сирне тісто. Рівняємо його лопаткою. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Злегка остудити запіканку. Потім прикладаємо до неї плоску тарілку. Перевертаємо обережно готовий десерт з допомогою тарілки. Витягується запіканка з форми дуже просто, тому можете не хвилюватися. Рекомендуємо потім ще покрити її глазур’ю. Для цього розтопіть трохи чорного шоколаду. Покрийте ним верх солодкої страви. А після застигання глазурі подавайте чудові шоколадно-сирні ласощі до столу. Приємного чаювання!