Приготування десертів без використання кухонних ваг приносить велике задоволення. Не потрібно вимірювати кожен грам, просто використовуйте склянки або ложки. Це швидко, зручно і гарантує такий же смачний результат, як при використанні ваг. Шоколадний торт “Три склянки” – чудовий приклад цього.
Щоб приготувати такі ласощі, вам знадобиться ряжанка. Безумовно, можна замішувати тісто і на кефірі, і на йогурті. Але з жодним кисломолочним продуктом ця випічка не виходить такою ніжною і смачною, як з ряжанкою.
Як приготувати смачний шоколадний торт «Три склянки»
Такий десерт виходить супервдалим і з найпростішим сметанним кремом. Але за бажання ви можете додати до нього ще й згущене молоко. Для цього візьміть 400 г сметани. Поступово влийте до неї 200 г згущеного молока, активно все збивайте міксером. Вже за кілька хвилин у вас буде готовий ідеальний крем для торта.
складові:
- Яйце 1 шт.
- Пшеничне борошно 1 скл.
- Цукор 1 скл.
- Ряжанка 1 скл.
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Сода 1 ч. л.
- Лимонний сік 0,5 ч. л.
- Сметана 500 г
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Волоські горіхи за смаком
- Соняшникова олія 3 ст. л.
Приготування:
- Готуємо тісто. У велику ємність вливаємо ряжанку кімнатної температури. Додаємо харчову соду та лимонний сік. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин на кухні.
- В окрему миску вбиваємо яйце. Додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо все за допомогою віночка до однорідності.
- Вливаємо яєчну суміш до ряжанки, яка вже повинна пінитися. Перемішуємо все. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і какао. Знову активно перемішуємо всі інгредієнти.
- До отриманої суміші вливаємо олію. Замішуємо однорідне тісто, густота якого має бути середньою.
- Застилаємо пергаментом круглу форму для випікання діаметром 20 см. Вливаємо в неї шоколадне тісто, вирівняємо його ложкою або силіконовою лопаткою.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Потім злегка охолоджуємо бісквіт і зрізаємо з нього верхівку. Розділяємо шоколадну основу на 3 однакові коржі.
- Готуємо крем. У глибокій ємності з’єднуємо сметану із цукровою пудрою. Добре збиваємо все віночком до однорідної маси. Дрібно рубаємо волоські горіхи.
- Формуємо торт. Викладаємо на тарілку перший корж. Щедро змащуємо його сметанним кремом. Присипаємо горіховою крихтою.
- Зверху викладаємо другий шар . Змащуємо його кремом і посипаємо горіхами. Виконуємо ті ж дії і з іншими інгредієнтами. Змащуємо боки десерту кремом.
- Зрізану верхівку бісквіту подрібнюємо до крихти (качалкою або за допомогою блендера). Присипаємо нею боки торта.
Верх десерту радимо прикрасити за допомогою подрібнених волоських горіхів, а також какао-порошку, просіяного через сито. Не забудьте залишити торт на 2-3 години, щоб бісквіт добре просочився ніжним сметанним кремом. Потім вже можете подавати цей чарівний десерт до чаю.