Приготування десертів без використання кухонних ваг приносить велике задоволення. Не потрібно вимірювати кожен грам, просто використовуйте склянки або ложки. Це швидко, зручно і гарантує такий же смачний результат, як при використанні ваг. Шоколадний торт “Три склянки” – чудовий приклад цього.

Щоб приготувати такі ласощі, вам знадобиться ряжанка. Безумовно, можна замішувати тісто і на кефірі, і на йогурті. Але з жодним кисломолочним продуктом ця випічка не виходить такою ніжною і смачною, як з ряжанкою.

Як приготувати смачний шоколадний торт «Три склянки»

Такий десерт виходить супервдалим і з найпростішим сметанним кремом. Але за бажання ви можете додати до нього ще й згущене молоко. Для цього візьміть 400 г сметани. Поступово влийте до неї 200 г згущеного молока, активно все збивайте міксером. Вже за кілька хвилин у вас буде готовий ідеальний крем для торта.

складові:

  • Яйце 1 шт.
  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • Цукор 1 скл.
  • Ряжанка 1 скл.
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Лимонний сік 0,5 ч. л.
  • Сметана 500 г
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Волоські горіхи за смаком
  • Соняшникова олія 3 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У велику ємність вливаємо ряжанку кімнатної температури. Додаємо харчову соду та лимонний сік. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин на кухні.
  2. В окрему миску вбиваємо яйце. Додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо все за допомогою віночка до однорідності.
    торт
  3. Вливаємо яєчну суміш до ряжанки, яка вже повинна пінитися. Перемішуємо все. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і какао. Знову активно перемішуємо всі інгредієнти.
  4. До отриманої суміші вливаємо олію. Замішуємо однорідне тісто, густота якого має бути середньою.
  5. Застилаємо пергаментом круглу форму для випікання діаметром 20 см. Вливаємо в неї шоколадне тісто, вирівняємо його ложкою або силіконовою лопаткою.
    торт
  6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Потім злегка охолоджуємо  бісквіт і зрізаємо  з нього  верхівку. Розділяємо шоколадну основу на 3 однакові коржі.
  7. Готуємо крем. У глибокій ємності з’єднуємо сметану із цукровою пудрою. Добре збиваємо все віночком до однорідної маси. Дрібно рубаємо волоські горіхи.
  8. Формуємо торт. Викладаємо на тарілку перший корж. Щедро змащуємо його сметанним кремом. Присипаємо горіховою крихтою.
    торт
  9. Зверху викладаємо другий шар . Змащуємо його кремом і посипаємо горіхами. Виконуємо ті ж дії і з іншими інгредієнтами. Змащуємо боки десерту кремом.
  10. Зрізану верхівку бісквіту подрібнюємо до крихти (качалкою або за допомогою блендера). Присипаємо нею боки торта.

Верх десерту радимо прикрасити за допомогою подрібнених волоських горіхів, а також какао-порошку, просіяного через сито. Не забудьте залишити торт на 2-3 години, щоб бісквіт добре просочився ніжним сметанним кремом. Потім вже можете подавати цей чарівний десерт до чаю.