Що може бути краще, ніж приготування неймовірної домашньої випічки з мінімального набору інгредієнтів? Тільки те, що вона при цьому вийде ще й дієтичною. Дізнайтесь, як готується швидке вівсяне печиво на кефірі що не дасть вам набрати зайві кілограми.

Для замішування тіста ні пшеничне борошно, ні яйця не знадобляться. Цукор також використовувати не потрібно. З його завданням чудово впорається мед. З’єднайте 2 скл. вівсяних пластівців та 1 скл. кефіру, і ви отримаєте чудову основу для низькокалорійного десерту.

Як приготувати вівсяне печиво на кефірі?

Щоб випічка вийшла пишною, рекомендуємо вам додати до тіста 0,5 ч. л. харчової соди. Також ви можете замінити її розпушувачем. Цей крок допоможе приготувати не забите, а дуже ніжне та смачне печиво.

складові:

  • Вівсяні пластівці 2 скл.
  • Кефір 1 скл.
  • Мед 4 ст. л.
  • Сода 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Подрібнюємо вівсяні пластівці за допомогою кавомолки або кухонного комбайна (помел має бути середнім).
    печиво
  2. У глибоку ємність вливаємо кефір кімнатної температури. Додаємо до нього мед. Добре все перемішуємо.
  3. У кефірно-медову суміш всипаємо харчову соду. Знову ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  4. В отриману суміш всипаємо подрібнені вівсяні пластівці. Перемішуємо до однорідної маси.
    печиво
  5. Накриваємо миску з готовим тістом харчовою плівкою. Ставимо  його в холодильник на півгодини для набухання вівсянки.
  6. Формуємо із тіста майбутнє печиво. Викладаємо його на лист, застелений пергаментом.
  7. Відправляємо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 7 хвилин. Потім перевертаємо його та випікаємо ще стільки ж часу.
    печиво

Після 15 хвилин, проведених у духовці, печиво набуде красивого рум’яного кольору. Ці вівсяні смаколики  відрізнятимуться від класичних своєю ніжною текстурою. Вам точно припадуть до душі таке ароматне печиво, яке принесе задоволення без шкоди для фігури.  Мінімум калорій та максимум смаку!