Ще з дитинства багато хто пам’ятає хрусткі трубочки з солодкою горіховою начинкою Таке розсипчасте печиво подобалося всім без винятку. Мами та бабусі любили його за елементарний рецепт та бюджетні інгредієнти для приготування, а діти – за бездоганний смак та ароматну начинку. Радимо спекти на цих вихідних швидкі горіхові трубочки.

З тієї кількості продуктів, що вказано у рецепті, у вас вийде 32 смачні трубочки  з ідеальним наповненням. Це трохи більше 600 г хрустких трубочок до чаю, які зникатимуть одна за одною. Настільки вони гарні!

З чим приготувати швидкі горіхові трубочки

За бажанням ви можете поєднати горіхи не з цукром, а з джемом. Так у вас вийде дуже смачна начинка для трубочок. Також ви можете наповнити це печиво сиром, вареним згущеним молоком, тушкованими яблуками з цукром і корицею або шматочками шоколаду. Для тих, хто не любить  волоські горіхи, це чудовий вихід із ситуації.

складові:

  • Пшеничне борошно 280 г
  • Сметана 200 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Розпушувач 0,5 ч. л.
  • Сіль 1 дрібка
  • Ванілін 1 дрібка
  • Волоські кі горіхи 80 г
  • Цукор 40 г
  • Ванільний цукор 1 ч. л.

Приготування:

  1. У мисці з’єднуємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем, ваніліном та сіллю. Додаємо охолоджене вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення дрібної крихти.
  2. Додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо його харчовою плівкою. Забираємо в холодильник на 15-20 хвилин.
    трубочки
  3. Готуємо начинку. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або гострий ніж. З’єднуємо їх із звичайним та ванільним цукром.
  4. Розділяємо тісто на 4 однакові частини, кожну з яких розкочуємо у велике тонке коло завтовшки до 2 мм. Розрізаємо його на 8 трикутників.
    трубочки
  5. На край кожного шматочка тіста викладаємо по 1 ч. л. горіхової суміші. Повертаємо краї, щоб начинка не розсипалася. Скручуємо все як звичайний рогалик. Виконуємо це з усіма інгредієнтами.
  6. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
    трубочки

Готове печиво не відрізняється особливою рум’яністю. Саме тому такі трубочки з горішками слід щедро посипати цукровою пудрою, використовуючи ситечко. Не шкодуйте цього продукту для надання десерту більш апетитного вигляду.