Сьогодні я до вас із приголомшливим рецептом, який я запозичила на черговому чаюванні у своєї куми. Слойки на кефірі а-ля «Наполеон» дуже вже мене зацікавили як своїм незвичайним виглядом, так і чарівним вершковим смаком. Тому я вирішила не зволікати і приготувала їх уже наступного дня.

Сказати, що мені сподобалося, нічого не сказати. Випічка вийшла настільки повітряною, хрумкою та ароматною що навіть не довелося кликати рідних до столу. Усі до одного збіглися на запах.  Якщо слойки  додатково перемазати заварним кремом, то вийде майже торт Наполеон в мініатюрі. Загалом, спробуйте. Воно того варте!

приготування шарів

Слойки на кефірі а-ля «Наполеон»: особливість  приготування

Примітно, що в даному рецепті є мінімум інгредієнтів, але порція виходить велика.  Тут важливо використовувати кефір жирніший (у мене 2,5%). У тісто без проблем можна додавати улюблені горіхи або   родзинки, чорнослив чи  курагу. Вийде дуже цікаво.

складові:

  • Пшеничне борошно 620 г
  • Кефір 250 мл
  • Розпушувач 12 г
  • Вершкове масло 400 г
  • Сіль 3 дрібки.
  • Цукор 150 г
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. Спершу зробіть основне тісто. Просійте борошно і відміряйте 500 г. Потім на тертці натріть 250 г холодного вершкового масла . Додайте розпушувач та трохи солі. Перетріть все руками.
  2. Влийте кефір та замісіть однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник щонайменше на годину.
  3. Тепер приготуйте солодку крихту. Відсипте 120 г борошна, додайте звичайний та ванільний цукор. Потріть на тертці 150 г масла  і руками перетріть у крихту. Поставте у холодильник.
    крихта для начинки
  4. Вийміть охолоджене тісто з холодильника, розімніть його руками на посипаній  борошном поверхні. Поділіть його навпіл і кожну частину розділіть ще на 3частини . Потім візьміть кожну кульку  і розкачайте її  максимально тонко (5 мм) в прямокутний пласт.
  5. Дістаньте солодку крихту з холодильника та ще раз добре перетріть  її руками. Розділіть крихту на 5 рівних частин. Першу порцію надішліть на перший пласт тіста, акуратно розрівнюючи.
  6. Візьміть другий пласт тіста і викладіть його поверх крихти, добре притиснувши руками. Так зробіть із усіма шарами. Останній пласт тіста краще зробити трохи більше решти, тому що він покриватиме майбутні бортики.
    формування шарів
  7. Наріжте заготовку на однакові шматки  (приблизно 6 см на 6 см). Викладіть кожен   на форму, застелену пергаментом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Рум’яні слойки  дістаньте з духовки і зачекайте, поки вони повністю не охолонуть. Потім посипте готову випічку цукровою пудрою. Це просто ідеальний десерт до чаю чи кави!