Бісквітні рулети – мій улюблений вид десерту. Тут не потрібно турбуватися про те, чи достатньо тісто піднялося. До того ж варіантів начинок настільки багато, що десерти взагалі не набридають. Але найчастіше, звичайно, я готую рулет із полуницею. Влітку без нього жодна трапеза не обійшлася. А ось на осінь найкраще додавати до начинки яблука.

Як приготувати смарагдовий рулет із яблуком.

рулет із яблуком

Для приготування десерту вам знадобляться всі інгредієнти на бісквіт: яйця, цукор, борошно. А ось для начинки запасіться кисло-солодкими зеленими яблуками.  Також потурбуйтеся  про те, щоб у вас була упаковка желатину та порція яблучного желе. Я готувала бісквіт на широкому деко стандартної форми (з духовки).

складові:

  • Яйце 5 штук.
  • Цукор 250 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Пшеничне борошно 150 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Яблуко 6 шт.
  • Желатин 3 ч. л.
  • Желе 1 ст. л.
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо бісквіт для рулету. Для цього в глибокій ємності збийте  яйця з  5 ст. л. теплої води. Далі пересипте до яєць 150 г цукру та ванільний цукор. Перемішайте міксером на високій швидкості близько 4 хвилин.
  2. Просійте борошно  і додайте поступово його  в яєчно-цукрову суміш. Перемішате акуратно, піднімаючи тісто лопаткою із дна нагору. Перелийте готове тісто у форму, вистелену пергаментом. смарагдовий рулет
  3. Випікайте бісквіт при 200 ° С протягом 15 хвилин. Далі остудіть  його, зніміть пергаменту  та оберніть виріб у харчову плівку.  Розпочинайте приготування мусу.
  4. Почистіть яблука, натріть на дрібній тертці і змішайте з 4 ст. л. цукру. Протушкуйте суміш на маленькому вогні. Коли яблука стануть м”якими , збийте їх у гладкий мус. За інструкцією приготуйте яблучне желе.
  5. Додайте ще  в гарячий мус желатин, попередньо розчинений у невеликій кількості води, і яблучне желе. Викладіть мус на бісквіт,згорніть у рулет.рулет із фруктами
  6. Десерт практично готовий! Залишилося лише огорнути  рулет харчовою плівкою або фольгою і залишити його  у холодильнику приблизно на 1 годину, можна й довше .

Такий простий, але яскравий рулет готую через день. Дуже смачно.