Бісквітні рулети – мій улюблений вид десерту. Тут не потрібно турбуватися про те, чи достатньо тісто піднялося. До того ж варіантів начинок настільки багато, що десерти взагалі не набридають. Але найчастіше, звичайно, я готую рулет із полуницею. Влітку без нього жодна трапеза не обійшлася. А ось на осінь найкраще додавати до начинки яблука.
Як приготувати смарагдовий рулет із яблуком.
Для приготування десерту вам знадобляться всі інгредієнти на бісквіт: яйця, цукор, борошно. А ось для начинки запасіться кисло-солодкими зеленими яблуками. Також потурбуйтеся про те, щоб у вас була упаковка желатину та порція яблучного желе. Я готувала бісквіт на широкому деко стандартної форми (з духовки).
складові:
- Яйце 5 штук.
- Цукор 250 г
- Сіль 1 дрібка
- Пшеничне борошно 150 г
- Ванільний цукор 10 г
- Яблуко 6 шт.
- Желатин 3 ч. л.
- Желе 1 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Насамперед приготуємо бісквіт для рулету. Для цього в глибокій ємності збийте яйця з 5 ст. л. теплої води. Далі пересипте до яєць 150 г цукру та ванільний цукор. Перемішайте міксером на високій швидкості близько 4 хвилин.
- Просійте борошно і додайте поступово його в яєчно-цукрову суміш. Перемішате акуратно, піднімаючи тісто лопаткою із дна нагору. Перелийте готове тісто у форму, вистелену пергаментом.
- Випікайте бісквіт при 200 ° С протягом 15 хвилин. Далі остудіть його, зніміть пергаменту та оберніть виріб у харчову плівку. Розпочинайте приготування мусу.
- Почистіть яблука, натріть на дрібній тертці і змішайте з 4 ст. л. цукру. Протушкуйте суміш на маленькому вогні. Коли яблука стануть м”якими , збийте їх у гладкий мус. За інструкцією приготуйте яблучне желе.
- Додайте ще в гарячий мус желатин, попередньо розчинений у невеликій кількості води, і яблучне желе. Викладіть мус на бісквіт,згорніть у рулет.
- Десерт практично готовий! Залишилося лише огорнути рулет харчовою плівкою або фольгою і залишити його у холодильнику приблизно на 1 годину, можна й довше .
Такий простий, але яскравий рулет готую через день. Дуже смачно.