Моя бабуся готувала смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею , коли ми з братом приїжджали до неї на канікули.

Мені теж подобається готувати такі пиріжки.   Така випічка довгий час залишається м’якою та вологою, і є ще смачнішою наступного дня.

Як приготувати смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею

смажені пиріжки

Набір продуктів для приготування цієї страви, скажу прямо, чималий. Багато уваги потребує тісто, особливо якщо ви ще не працювали з дріжджами. Однак при правильному виконанні інструкції результат вас гарантовано здивує!

складові:

  • Пшеничне борошно 600 г
  • Вода 250 мл
  • Цибуля 200 г
  • Сметана 1,5 ст. л.
  • Цукор 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія 1,5 ст. л.
  • Вершкове масло 3 ст. л.
  • Яйце 4 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Горілка 1 ст. л.
  • Дріжджі 20 г

Приготування:

  1. Насамперед, звичайно, приготуйте тісто. Цибулю натріть на дрібній тертці або подрібніть блендером. Залийте окропом і перемішайте. Накрийте суміш кришкою і залиште охолоджуватися.
  2. Далі додайте до цибульної води цукор та пресовані дріжджі, заздалегідь подрібнені вручну. Перемішайте до розчинення. Далі додайте сметану, олію та горілку. Підсипте трохи борошна. Перемішайте.пиріжки з яйцем і цибулею
  3. Тепер пересипте в миску із сумішшю все борошно. Замісіть тісто в мисці руками. Накрийте рушником та залиште тісто в теплому місці на годину. Коли воно підійде, замісіть  його руками та залиште ще на 10 хвилин.
  4. А поки що приготуйте начинку. Нарізану зелену цибулю  змішайте з звареними круто яйцями, нарізаними шматочками , і розтопленим вершковим маслом. Сіль та перець додайте за  смаком.смажені пиріжки з яйцем
  5. Розкотіть тісто в пласт 1 сантиметр завтовшки і виріжте кружечки діаметром 10 сантиметрів. На кожен викладіть начинку. Защипніть тісто, сформувавши пиріжки. Залиште  їх ще на 20 хвилин.

Страва практично готова! Залишилося обсмажити пиріжки на розігрітій олії до золотистої скоринки. Далі я викладаю вироби на паперовий рушник, щоб він увібрав жир.