Рецептом цих рум’яних та ситних пиріжків поділився переможець найпопулярнішого кулінарного шоу «МастерШеф». Євген Клопотенко розповів, як з бюджетних продуктів зробити шалену начинку яка не поступатиметься класичному м’ясному наповненню зі свинячого чи курячого фаршу.
Як приготувати пиріжки з лівером?
За словами кулінара, до печінки, серця і шлунків варто додати велику кількість смаженої цибулі. Двох штук великого розміру буде достатньо. Клопотенко запевняє, що саме цей інгредієнт зробить начинку для пиріжків фантастично соковитою.
складові:
- Пшеничне борошно 550 г
- Вода 250 мл
- Сіль 2 ч. л.
- Дріжджі 10 г
- Цукор 1 ч. л.
- Куряче серце 200 г
- Куряча печінка 200 г
- Курячі шлунки 200 г
- Цибуля 2 шт.
- Соняшникова олія 120 мл
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Розчиняємо в ній сухі дріжджі, цукор та 1 ч. л. солі. Добре перемішуємо. В отриману суміш всипаємо 500 г пшеничного борошна невеликими порціями.
- Вливаємо 1 ст. л. олії. Замішуємо однорідне тісто (без грудочок). Накриваємо миску з ним рушником. Забираємо тісто в тепло на 1:00.
- Відварюємо в підсоленій воді курячу печінку, серця та шлуночки протягом 40 хвилин. Даємо субпродуктам злегка охолонути. Потім перекручуємо їх через м’ясорубку.
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібно. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо її до субпродуктів. Всипаємо сіль. Перемішуємо до однорідності.
- Посипаємо робочу поверхню борошном. Формуємо на ній із тіста ковбаску. Розрізаємо її на 10 частин однакового розміру, кожну з яких розкочуємо в коло завтовшки приблизно 0,5 см. На центр заготовок викладаємо начинку. Добре скріплюємо краї, формуючи пиріжок.
- На розігріту сковороду з олією викладаємо заготовки швом вниз. Обсмажуємо їх на помірному вогні протягом 5 хвилин із кожного боку до рум’яного кольору. Потім смажимо їх із боків під закритою кришкою, встановивши середній вогонь.
Шеф-кухар рекомендує викласти готові пиріжки на тарілку, застелену паперовим рушником. Після того як віно вбере у себе надлишки олії, можна буде приступати до подачі страви.