Рецептом цих рум’яних та ситних пиріжків поділився переможець найпопулярнішого кулінарного шоу «МастерШеф». Євген Клопотенко розповів, як з бюджетних продуктів зробити шалену начинку яка не поступатиметься класичному м’ясному наповненню зі свинячого чи курячого фаршу.

пиріжки

Як приготувати пиріжки з лівером?

За словами кулінара, до печінки, серця і шлунків варто додати велику кількість смаженої цибулі. Двох штук великого розміру буде достатньо. Клопотенко запевняє, що саме цей інгредієнт зробить начинку для пиріжків фантастично соковитою.

складові:

  • Пшеничне борошно 550 г
  • Вода 250 мл
  • Сіль 2 ч. л.
  • Дріжджі 10 г
  • Цукор 1 ч. л.
  • Куряче серце 200 г
  • Куряча печінка 200 г
  • Курячі шлунки 200 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Соняшникова олія 120 мл

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Розчиняємо в ній сухі дріжджі, цукор та 1 ч. л. солі. Добре перемішуємо. В отриману суміш всипаємо 500 г пшеничного борошна невеликими порціями.
  2. Вливаємо 1 ст. л. олії. Замішуємо однорідне тісто (без грудочок). Накриваємо миску з ним рушником. Забираємо тісто в тепло на 1:00.
    пиріжки
  3. Відварюємо в підсоленій воді курячу печінку, серця та шлуночки протягом 40 хвилин. Даємо субпродуктам злегка охолонути. Потім перекручуємо їх через м’ясорубку.
  4. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібно. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо її до субпродуктів. Всипаємо сіль. Перемішуємо до однорідності.
  5. Посипаємо робочу поверхню борошном. Формуємо на ній із тіста ковбаску. Розрізаємо  її на 10 частин однакового розміру, кожну з яких розкочуємо в коло завтовшки приблизно 0,5 см. На центр заготовок викладаємо начинку. Добре скріплюємо краї, формуючи пиріжок.
    пиріжки
  6. На розігріту сковороду з олією викладаємо заготовки швом вниз. Обсмажуємо їх на помірному вогні протягом 5 хвилин із кожного боку до рум’яного кольору. Потім смажимо їх із боків під закритою кришкою, встановивши середній вогонь.

Шеф-кухар рекомендує викласти готові пиріжки на тарілку, застелену паперовим рушником. Після того як віно вбере у себе надлишки олії, можна буде приступати до подачі страви.