Смажені пиріжки з м’ясом , смачні , словами не передати: легкі та повітряні, з пружним тістом та соковитою начинкою. Одним пиріжком можна запросто наїстися.
Як приготувати пиріжки з м’ясом?
Не повірите, але для приготування тіста для смажених пиріжків вам не знадобиться ні яйце, ні молоко, ні вершкове масло. У чому секрет їхньої апетитної еластичності та привабливої легкості? Швидше дивіться список інгредієнтів!
складові:
- Картопля 150 г
- Пшеничне борошно 500 г
- Соняшникова олія 4 ст. л.
- Дріжджі 1 ч. л.
- Цукор 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Рис 200 г
- Цибуля 3 шт.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Свинячий фарш 200 г
Приготування:
- Насамперед очистіть картоплю, наріжте її шматочками і відваріть до готовності. Відцідити 300 г відвару: він знадобиться для тіста. Решту відвару можна додавати до картоплі по потребі під час приготування пюре.
- 300 г теплого відвару змішайте з| 1 ч. л. солі, цукром та дріжджами. У цю суміш частинами додайте борошно, поступово замішуючи еластичне і трохи липке тісто. Додайте до нього олію, ще пару хвилин вимішуйте.
- На цьому етапі тісто вже не прилипає до рук. Замісіть тісто в колобок та залиште його в теплі під рушником на 1 годину. Тим часом приготуйте начинку. Цибулю наріжте дрібно і обсмажте на сковороді.
- До цибулі додайте фарш, просмажте його до готовності. Додайте в сковороду відварений рис. Посоліть і поперчіть до смаку, доведіть масу до готовності. Тісто поділіть на 12 частин, кожну розімніть у коржик.
- Начиніть коржики начинкою і обсмажуйте їх на достатній кількості олії з обох боків до золотистої скоринки. Спочатку класти їх у розігріту сковороду потрібно швом вниз.
Щоб прибрати зайву олію, перекладайте готові пиріжки відразу на паперові серветки. Пиріжки бажано подавати гарячими.