Смажені пиріжки з м’ясом , смачні , словами не передати: легкі та повітряні, з пружним тістом та соковитою начинкою. Одним пиріжком можна запросто наїстися.

Як приготувати пиріжки з м’ясом?

смажені пиріжкиНе повірите, але для приготування тіста для смажених пиріжків вам не знадобиться ні яйце, ні молоко, ні вершкове масло. У чому секрет їхньої апетитної еластичності та привабливої ​​легкості? Швидше дивіться список інгредієнтів!

складові:

  • Картопля 150 г
  • Пшеничне борошно 500 г
  • Соняшникова олія 4 ст. л.
  • Дріжджі 1 ч. л.
  • Цукор 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Рис 200 г
  • Цибуля 3 шт.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Свинячий фарш 200 г

Приготування:

  1. Насамперед очистіть картоплю, наріжте її шматочками і відваріть до готовності. Відцідити 300 г відвару: він знадобиться для тіста. Решту відвару можна додавати до картоплі по потребі під час приготування пюре.
  2. 300 г теплого відвару змішайте з| 1 ч. л. солі, цукром та дріжджами. У цю суміш частинами додайте борошно, поступово замішуючи еластичне і трохи липке тісто. Додайте до нього олію, ще пару хвилин вимішуйте.смажені пиріжки з м'ясом
  3. На цьому етапі тісто вже не прилипає до рук. Замісіть тісто в колобок та залиште його в теплі під рушником на 1 годину. Тим часом приготуйте начинку. Цибулю наріжте дрібно  і обсмажте на сковороді.
  4. До цибулі додайте  фарш, просмажте його до готовності. Додайте в сковороду відварений рис. Посоліть і поперчіть до смаку, доведіть масу до готовності. Тісто поділіть на 12 частин, кожну розімніть у коржик.
  5. Начиніть коржики начинкою і обсмажуйте їх на достатній  кількості олії з обох боків до золотистої скоринки. Спочатку класти їх у розігріту сковороду потрібно швом вниз.дріжджове тісто на пиріжки

Щоб прибрати зайву олію, перекладайте готові пиріжки відразу на паперові серветки. Пиріжки бажано подавати гарячими.