У дитинстві нам з братом здавалося, що все, що готує бабуся, — кулінарне мистецтво. Наша бабуся працювала кухарем у дитячому садку, тому вона вміла готувати дуже смачну випічку. Її сочники на кефірі завжди були дуже апетитними та смачними. Вона подавала їх з вишневим кисілем власного виробництва, це було незабутнє поєднання смаків…

 

Нещодавно надумала також спекти легендарний десерт. Готувала його за бабусиним рецептом, звичайно. Її сочники завжди відрізнялися від класичних. Як на мене, вони не тільки смачніші, а й красивіші. Ви маєте можливість перевірити!

Як приготувати апетитні сочники на кефірі з сирною начинкою

Кількість інгредієнтів, які вам знадобляться для приготування сочників, досить невелика. Тому ви можете доповнити їх на свій смак. Наприклад, у сирну начинку додати родзинки або курагу. Головне, щоб усі продукти були кімнатною температурою.

сочники з сиром

складові:

  • Сир 250 г
  • Пшеничне борошно 260 г
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 130 г
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Сіль 1 дрібка
  • Вершкове масло 100 г
  • Кефір 100 мл
  • Розпушувач 15 г
  • Сметана 1 ст. л.
  • Манка 1 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте до однорідності 1 яйце з 4 ст. л. цукру (100 г), 1 ч. л. ванільного цукру та щіпкою солі. До цієї маси додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте. Влийте 100 мл кефіру. Знову все перемішайте.
  2. У підготовлену суміш просійте борошно з розпушувачем. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук. Збираємо його в однорідну грудку.рецепт сочників
  3. Покладіть тісто в пакет і відправте в морозилку щонайменше на 10 хвилин (а краще на 30). Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку. Сир змішайте з 1 ст. л. цукру та 1 ч. л. ванільного цукру.
  4. У яйці відокремите білок від жовтка. Жовток залиште для змащування . Білок перекладіть у сир. Додайте туди ж сметану і перебийте все блендером.
  5. Тісто дістаньте з морозилки, пересипте його борошном і робочу поверхню. Розкотіть тісто в пласт завтовшки близько 3 мм. Заготовки для печива виріжте формою для маффінів.соковики на кефірі
  6. Викладіть начинку сиру по центру кожної заготовки. Краї печива з’єднайте та защипніть. Деко застеліть пергаментом, на нього викладіть печиво. Перемажте його жовтком. Готуйте випічку в розігрітій до 180 ° C духовці 30 хвилин.

Після приготування десерту залиште його в духовці до повного охолодження. Далі присипте сочники цукровою пудрою та подавайте до чаю.