Зазвичай, коли господиньки  думають про приготування «Спартака», вони практично одразу ж відмовляються від цієї ідеї. Адже робота з тістом для такого смаколика займає багато часу. Ми ж знаємо, як приготувати найсмачніший «Спартак» без розкочування коржів.

Замішуємо рідке тісто – і основа для чудового торта готова! Потім вже залишиться лише зробити нашвидкуруч ароматний молочний крем, який просочить коржі. В результаті вийде ніжний десерт, відірватися від якого завдання далеко не з найлегших.

Як приготувати торт «Спартак» без розкочування коржів

Для випікання основи цього десерту рекомендуємо брати форму розміром приблизно 39 на 23 см. Саме в такій нам вдалося приготувати рівно 10 відмінних шоколадних коржів, що відрізняються ідеальною текстурою.

складові

  • Яйце 8 шт.
  • Сіль 1 тріска.
  • Цукор 550 г
  • Сода 20 г
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Мед 30 г
  • Сметана 400 г
  • Вершкове масло 650 г
  • Какао-порошок 100 г
  • Молоко 1 л
  • Крохмаль 6 ст. л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Чорний шоколад 250 г

Приготування

  1. Готуємо тісто. Відокремлюємо білки від жовтків. Поміщаємо яєчні білки у глибоку ємність. Додаємо сіль. Добре збиваємо все міксером до пишної маси.
  2. Поступово додаємо до білків 300 г цукру. Продовжуємо все збивати. Потім акуратно вводимо жовтки. Не припиняємо збивати масу до отримання однорідної консистенції.
  3. У невеликій ємності гасимо харчову соду лимонним соком. Додаємо її та сметану в яєчну суміш. Вливаємо в неї 250 г розтопленого вершкового масла (охолодженого). Додаємо мед. Ретельно перемішуємо до однорідності.
    спартак
  4. Всипаємо в отриману масу просіяне пшеничне борошно і какао-порошок. Знову акуратно перемішуємо всі інгредієнти (зручніше робити це міксером).
  5. Застилаємо пергаментом форму для випікання розміром 39 на 23 см. Викладаємо в неї тісто (приблизно 5-6 ст. л. для одного коржа). Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
  6. Випікаємо таким чином 10 коржів. Даємо їм трохи охолонути. Потім дуже акуратно відокремлюємо їхню відмінність від пергаменту.
    спартак
  7. Готуємо крем. Вливаємо у невелику ємність 300 мл молока. Всипаємо картопляний крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
  8. Молоко, що залишилося, вливаємо в каструлю. Всипаємо в нього 250 г цукру. Додаємо також ванільний цукор. Перемішуємо все. Підігріваємо молоко на вогні.
  9. Поступово вводимо до нього крохмальну суміш, активно помішуючи. Варимо крем до загусання. Постійно його помішуємо. Потім прибираємо крем із плити. Накриваємо його плівкою в контакт до повного охолодження.
  10. В окремій мисці збиваємо 400 г розм’якшеного вершкового масла до пишної  маси. Поступово додаємо до нього заварну основу. Збиваємо до отримання однорідного крему.
    спартак
  11. Викладаємо на корж 3 ст. л. крему. Поступово його розподіляємо. Зверху поміщаємо другий корж. Злегка його притискаємо. Викладаємо крем по всій поверхні основи. Продовжуємо чергувати коржі.
  12. Розтоплюємо шоколад у мікрохвильовій печі або на паровій бані. Покриваємо ним верх десерту. Відправляємо його в холодильник на 8-10 годин.

Обов’язково залиште торт на просочення. Найкраще відправити його в холодильник на цілу ніч. Тоді вже вранці ви зможете ласувати просто ідеальним десертом.