Зазвичай, коли господиньки думають про приготування «Спартака», вони практично одразу ж відмовляються від цієї ідеї. Адже робота з тістом для такого смаколика займає багато часу. Ми ж знаємо, як приготувати найсмачніший «Спартак» без розкочування коржів.
Замішуємо рідке тісто – і основа для чудового торта готова! Потім вже залишиться лише зробити нашвидкуруч ароматний молочний крем, який просочить коржі. В результаті вийде ніжний десерт, відірватися від якого завдання далеко не з найлегших.
Як приготувати торт «Спартак» без розкочування коржів
Для випікання основи цього десерту рекомендуємо брати форму розміром приблизно 39 на 23 см. Саме в такій нам вдалося приготувати рівно 10 відмінних шоколадних коржів, що відрізняються ідеальною текстурою.
складові
- Яйце 8 шт.
- Сіль 1 тріска.
- Цукор 550 г
- Сода 20 г
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Пшеничне борошно 400 г
- Мед 30 г
- Сметана 400 г
- Вершкове масло 650 г
- Какао-порошок 100 г
- Молоко 1 л
- Крохмаль 6 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
- Чорний шоколад 250 г
Приготування
- Готуємо тісто. Відокремлюємо білки від жовтків. Поміщаємо яєчні білки у глибоку ємність. Додаємо сіль. Добре збиваємо все міксером до пишної маси.
- Поступово додаємо до білків 300 г цукру. Продовжуємо все збивати. Потім акуратно вводимо жовтки. Не припиняємо збивати масу до отримання однорідної консистенції.
- У невеликій ємності гасимо харчову соду лимонним соком. Додаємо її та сметану в яєчну суміш. Вливаємо в неї 250 г розтопленого вершкового масла (охолодженого). Додаємо мед. Ретельно перемішуємо до однорідності.
- Всипаємо в отриману масу просіяне пшеничне борошно і какао-порошок. Знову акуратно перемішуємо всі інгредієнти (зручніше робити це міксером).
- Застилаємо пергаментом форму для випікання розміром 39 на 23 см. Викладаємо в неї тісто (приблизно 5-6 ст. л. для одного коржа). Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
- Випікаємо таким чином 10 коржів. Даємо їм трохи охолонути. Потім дуже акуратно відокремлюємо їхню відмінність від пергаменту.
- Готуємо крем. Вливаємо у невелику ємність 300 мл молока. Всипаємо картопляний крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
- Молоко, що залишилося, вливаємо в каструлю. Всипаємо в нього 250 г цукру. Додаємо також ванільний цукор. Перемішуємо все. Підігріваємо молоко на вогні.
- Поступово вводимо до нього крохмальну суміш, активно помішуючи. Варимо крем до загусання. Постійно його помішуємо. Потім прибираємо крем із плити. Накриваємо його плівкою в контакт до повного охолодження.
- В окремій мисці збиваємо 400 г розм’якшеного вершкового масла до пишної маси. Поступово додаємо до нього заварну основу. Збиваємо до отримання однорідного крему.
- Викладаємо на корж 3 ст. л. крему. Поступово його розподіляємо. Зверху поміщаємо другий корж. Злегка його притискаємо. Викладаємо крем по всій поверхні основи. Продовжуємо чергувати коржі.
- Розтоплюємо шоколад у мікрохвильовій печі або на паровій бані. Покриваємо ним верх десерту. Відправляємо його в холодильник на 8-10 годин.
Обов’язково залиште торт на просочення. Найкраще відправити його в холодильник на цілу ніч. Тоді вже вранці ви зможете ласувати просто ідеальним десертом.