«Дика троянда» -це високий багатошаровий пиріг з двох видів пісочного тіста на маргарині (досить економно) з солодким сирно-кокосовим прошарком, збитими вершками та замороженими вишнями. Типова зимова випічка , яка легко замінить святковий  торт!

Як приготувати сирник з вишнями «Дика троянда»

львівський сирник

Для цієї кількості інгредієнтів ідеально підійде квадратна форма для випікання діаметром 24 на 24 см. Її дно попередньо вистеліть пергаментом. Усі продукти, крім підмороженого маргарину, повинні бути кімнатної температури. Що ж, приступаємо!

складові:

  • Пшеничне борошно 400 г
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Цукор 400 г
  • Яйце 8 шт.
  • Жовтки 1 шт.
  • Сметана 100 г
  • Маргарин 150 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Сир 800 г
  • Манка 1 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
  • Цукрова пудра 120 г
  • Вишня 150 г
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Кокосова стружка 50 г

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте основу для сирника. Для цього змішайте борошно з розпушувачем. Цю суміш розіріть у крихту з натертим на твердій тертці маргарином. Вмішайте 150 г цукру, 5 жовтків та жирну сметану. Замісіть туге тісто.
  2. Поділіть тісто на три частини: одну більшу і дві однакові менші. Більшість тіста розрівняйте по дну форми для випічки. Одну з найменших частин покладіть у пакет і відправте в морозилку на 1,5 години.сирник із вишнями
  3. До другої меншої частини тіста  додайте какао. Замісіть тісто до однорідного кольору. Також надішліть цю частину в морозилку на 2 години. Тим часом приготуйте сирну масу.
  4. До сиру додайте 3 яйця, 1 жовток, манку, 1 ст. л. крохмалю, 250 г цукру та вершкове масло. Збийте все блендером до однорідності. Вилийте масу у форму. Зверху натріть шоколадне тісто.
  5. Випікайте заготовку в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Поки сирник у духовці, збийте 5 білків ,охолоджені до утворення твердих піків, поступово додаючи до них цукрову пудру.карпатський сирник
  6. На низькій швидкості поступово введіть 2 ст. л. крохмалю. Додайте кокосову стружку та перемішайте білки лопаткою. На гарячий сир викладіть білки і вишні без кісточок і соку. Зверху натріть тісто біле.
  7. Запікайте сирник за температури 160 градусів приблизно 25 хвилин. Далі залиште  форму в духовці з відкритими дверцятами до повного охолодження. Після чого відправте  випічку в холодильник на ніч.дика троянда

Сирник “Дика троянда” готовий для подачі на святковий стіл. Закарпатські господині нарізають таку випічку квадратиками та подають гостям разом із гарячим узваром чи міцними ягідними настоянками. Гарний настрій гарантований усім!