Мама двох дітей не може собі дозволити проспати у понеділок вранці, чи згодні? І я так вважаю, тому встаю на 2 години раніше за всіх, щоб встигнути не лише приготувати сніданок, а й зробити зарядку та провести інші ранкові ритуали перед роботою. Ну а якщо вже згаяла момент, не жертвую нічим. Просто подаю на сніданок сирний коржик — найледачіший вид сирників.
Хтось вранці знаходить час і сили на те, щоб вигадуватись у приготуванні дитячого сніданку. Але я мама зайнята, тому зірочки з сосисок майструю тільки у вихідні. А ось у понеділок вранці мої діти їдять ситний сирник на сковороді. Сподіваюся, незабаром вони й самі зможуть його приготувати. Це так просто!
Як приготувати сирний коржик із родзинками?
Для приготування ледачого сирника вам знадобиться класичний список інгредієнтів. Він включає сир 9%-ї жирності, яйця кімнатної температури, борошно, цукор … Інші інгредієнти, а також грамування шукайте нижче:
складові:
- Сир 300 г
- Пшеничне борошно 100 г
- Яйце 2 шт.
- Соняшникова олія 1 ст. л.
- Сіль 1 дрібка
- Цукор 2 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Родзинки за смаком
Приготування:
- Родзинки попередньо замочіть у гарячій воді. Через 5 хвилин відцідіть рідину. У глибокій мисці змішайте сир із яйцями та щіпкою солі. Вмішайте в масу родзинки, цукор і олію.
- Добре перемішайте тісто для сирника, введіть в нього просіяне з розпушувачем борошно. Сковороду перемажте вершковим маслом. Викладіть сирну масу і накрийте кришкою сковороду.
- Готуйте сирний корж спочатку на сильному вогні близько 2 хвилин, а потім на середньому – до 10 хвилин. Коли тісто зверху перестане липнути, переверніть коржик пергаментом. Випікайте сирник до готовності на пергаменті.
Ось сирний коржик і готовий до споживання. Подавайте його до столу, нарізавши порційно та щедро полийте сметаною. Погодьтеся, ніякої зайвої метушні. Якщо набити руку, ця страва стане вашим улюбленим сніданком. Як гадаєте?