Приготування такого пирога неймовірно легке. Вам потрібно зробити ніжну начинку з сиру, на що знадобиться 5 хвилин, та замісити шоколадне тісто за 15 хв. Потім формуєте пиріг, робите «плями жирафа» і відправляєте в духовку.

Як приготувати сирний пиріг «Жираф»

Слід зазначити, що шоколадне тісто досить крихке. Щоб вам було легше викласти його у форму для випікання, використовуйте качалку. Намотайте на неї тісто. Потім помістіть його у форму. За допомогою цього трюку ви зменшите ймовірність того, що тісто порветься.

складові:

  • Пшеничне борошно 400 г
  • Яйце 6 шт.
  • Розпушувач 8 г
  • Цукор 380 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сир 600 г
  • Вершкове масло 180 г
  • Крохмаль 50 г
  • Какао-порошок 50 г
  • Сметана 300 г

Приготування:

  1. З’єднуємо в глибокій ємності розм’якшене вершкове масло з 180 г цукру. Збиваємо все до пишної світлої маси. Вводимо 2 яйця. Знову ретельно збиваємо до однорідності.
  2. Всипаємо какао та розпушувач. Перемішуємо усі інгредієнти. Додаємо пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто, щоб не липло до рук.
    пиріг
  3. Розминаємо шоколадне тісто в коржик. Загортаємо його в плівку. Забираємо тісто на 30-40 хвилин у холодильник.
  4. Присипаємо робочу поверхню борошном. Обминаємо на ній охолоджене тісто. Відрізаємо від тіста невелику частину. Більший шматок розкочуємо за розміром форми. Застилаємо ємність для випікання фольгою.
  5. Викладаємо тісто у форму для випікання. Формуємо високі борти. Видаляємо залишки тіста. Відправляємо тісто на 1:00 в холодильник. Найменшу частину тіста та його обрізки накриваємо харчовою плівкою. Також прибираємо їх у холодильник.
    пиріг
  6. Готуємо начинку. У глибоку ємність всипаємо сир. Додаємо до нього сметану і цукор, що залишився. Вбиваємо 4 яйця. Всипаємо сіль та ванільний цукор. Пробиваємо все занурювальним блендером. Всипаємо до сирної начинки крохмаль. Перемішуємо до однорідної маси.
  7. У форму з бортиками виливаємо сирну начинку. Беремо обрізки шоколадного тіста. Вирізаємо з нього шматочки, що нагадують плями жирафа. Тісто, що залишилося, подрібнюємо. Дрібні шматочки занурюємо в начинку сиру, вдавлюючи їх ложкою.
    пиріг
  8. Імпровізовані плями жирафа викладаємо зверху на сир. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.

Залишіть пиріг на ґратах щоб він трохи охолонув. Потім подавайте його до столу, заваривши чай чи каву. Тільки попереджаємо, що за філіжанкою свого улюбленого гарячого напою можна навіть не помітити, як спорожніє форма з сирним десертом. А станеться це дуже швидко.