Зазвичай тертий пиріг готують або з начинкою сиру, або з джемом. Але сьогодні ми пропонуємо вам більш оригінальний рецепт. Випікайте апетитний тертий пиріг з шоколадною начинкою для найсмачнішого чаювання.

Зробіть смак класичного пісочного тіста більш незвичайним. Для цього рекомендуємо взяти один великий апельсин. Добре його промийте (в ідеалі обдайте окропом). А потім натріть цедру фрукта і вичавте з нього сік. Ці інгредієнти стануть у пригоді для приготування найчудовішої основи для випічки.

пиріг

Як правильно спекти тертий пиріг з шоколадною начинкою

Будьте дуже уважні під час приготування заварного крему з какао. У ньому не повинно бути грудочок. Отримайте максимально однорідну консистенцію шоколадного заварного крему, який послужить смачною начинкою для пісочного пирога.

складові:

  • Пшеничне борошно 220 г
  • Яйце 3 шт.
  • Цукор 150 г
  • Молоко 400 мл
  • Апельсин 1 шт.
  • Вершкове масло 70 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г
  • Какао-порошок 15 г

Приготування:

  1. Обдаємо апельсин окропом. Натираємо цедру на тертці з дрібними отворами, не зачіпаючи білу частину. Вичавлюємо із м’якоті фрукта сік.
  2. Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло. З’єднуємо його з яйцем та 50 г цукру. Збиваємо все до однорідності. Вливаємо 30 мл апельсинового соку. Перемішуємо усі інгредієнти.
  3. Просіюємо борошно пшеничне з розпушувачем. Всипаємо їх та натерту цедру апельсина в яєчну суміш. Замішуємо однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
    пиріг
  4. Відокремлюємо третину тіста. Загортаємо його в поліетиленову плівку. Забираємо цей шматок у морозильну камеру.
  5. Тісто, що залишилося, розподіляємо по дну і бокам форми для випікання діаметром 16 см. Формуємо бортики. Відправляємо тісто до холодильника.
  6. У невеликій ємності з’єднуємо кукурудзяний крохмаль із какао-порошком та 100 г цукру. У сотейник вбиваємо 2 яйця. Вливаємо 100 мл молока. Злегка їх збиваємо. Додаємо до яєчної суміші сухі інгредієнти.
    пиріг
  7. Перемішуємо до однорідності. Потім в отриману суміш вливаємо молоко, що залишилося. Знову перемішуємо. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання.
  8. Варимо крем, активно його помішуючи. Як тільки він загусне, зменшуємо вогонь. Варимо його до появи перших бульбашок, безперервно помішуючи лопаткою чи ложкою.
  9. Перекладаємо гарячий шоколадний крем у форму із тістом. Рівняємо його. Дістаємо невеликий шматок тіста із морозильної камери. Натираємо його на тертці.
    пиріг
  10. Посипаємо стружкою із тіста верх пирога. Відправляємо його в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини. Готово!

Не розрізайте пиріг, поки він гарячий. Адже тоді шоколадний крем просто розтечеться. Потрібно трохи почекати, щоб начинка охолонула. Для цього відправте пиріг у холодильник на 2–3 години. Крем стабілізується – і ви отримаєте ідеальний десерт.