Зазвичай тертий пиріг готують або з начинкою сиру, або з джемом. Але сьогодні ми пропонуємо вам більш оригінальний рецепт. Випікайте апетитний тертий пиріг з шоколадною начинкою для найсмачнішого чаювання.
Зробіть смак класичного пісочного тіста більш незвичайним. Для цього рекомендуємо взяти один великий апельсин. Добре його промийте (в ідеалі обдайте окропом). А потім натріть цедру фрукта і вичавте з нього сік. Ці інгредієнти стануть у пригоді для приготування найчудовішої основи для випічки.
Як правильно спекти тертий пиріг з шоколадною начинкою
Будьте дуже уважні під час приготування заварного крему з какао. У ньому не повинно бути грудочок. Отримайте максимально однорідну консистенцію шоколадного заварного крему, який послужить смачною начинкою для пісочного пирога.
складові:
- Пшеничне борошно 220 г
- Яйце 3 шт.
- Цукор 150 г
- Молоко 400 мл
- Апельсин 1 шт.
- Вершкове масло 70 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль 40 г
- Какао-порошок 15 г
Приготування:
- Обдаємо апельсин окропом. Натираємо цедру на тертці з дрібними отворами, не зачіпаючи білу частину. Вичавлюємо із м’якоті фрукта сік.
- Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло. З’єднуємо його з яйцем та 50 г цукру. Збиваємо все до однорідності. Вливаємо 30 мл апельсинового соку. Перемішуємо усі інгредієнти.
- Просіюємо борошно пшеничне з розпушувачем. Всипаємо їх та натерту цедру апельсина в яєчну суміш. Замішуємо однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
- Відокремлюємо третину тіста. Загортаємо його в поліетиленову плівку. Забираємо цей шматок у морозильну камеру.
- Тісто, що залишилося, розподіляємо по дну і бокам форми для випікання діаметром 16 см. Формуємо бортики. Відправляємо тісто до холодильника.
- У невеликій ємності з’єднуємо кукурудзяний крохмаль із какао-порошком та 100 г цукру. У сотейник вбиваємо 2 яйця. Вливаємо 100 мл молока. Злегка їх збиваємо. Додаємо до яєчної суміші сухі інгредієнти.
- Перемішуємо до однорідності. Потім в отриману суміш вливаємо молоко, що залишилося. Знову перемішуємо. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання.
- Варимо крем, активно його помішуючи. Як тільки він загусне, зменшуємо вогонь. Варимо його до появи перших бульбашок, безперервно помішуючи лопаткою чи ложкою.
- Перекладаємо гарячий шоколадний крем у форму із тістом. Рівняємо його. Дістаємо невеликий шматок тіста із морозильної камери. Натираємо його на тертці.
- Посипаємо стружкою із тіста верх пирога. Відправляємо його в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини. Готово!
Не розрізайте пиріг, поки він гарячий. Адже тоді шоколадний крем просто розтечеться. Потрібно трохи почекати, щоб начинка охолонула. Для цього відправте пиріг у холодильник на 2–3 години. Крем стабілізується – і ви отримаєте ідеальний десерт.